Η κατανάλωση ψαριού αυξάνει τη φαιά ουσία

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ για όσους συμπεριλαμβάνουν τα ψάρια στη διατροφή τους

Οποιοδήποτε είδος ψαριού και όχι απαραίτητα λιπαρό, μαγειρεμένο με κάθε τρόπο, εκτός από τηγανητό, όταν καταναλώνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αυξάνει τη φαιά ουσία, βρίσκει αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό για την προληπτική ιατρική.

Η νέα έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που συμπεριλαμβάνουν τα ψάρια στη διατροφή τους έχουν πιο αναπτυγμένες τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τη νοητική ικανότητα.

Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμονες, όπως τόνισαν οι ίδιοι, εξεπλάγησαν επειδή δεν μπόρεσαν να βρουν κάποια συσχέτιση ανάμεσα στα περιβόητα ω-3 λιπαρά οξέα και στη θετική επίδραση των ψαριών. Εξηγούν βέβαια ότι τα τηγανητά ψάρια, τα οποία δεν φάνηκε να έχουν τόσο θετική επίδραση στους καταναλωτές τους, όσο αυτά που ήταν μαγειρεμένα με άλλους τρόπους (ψητά, βραστά κλπ.), δεν περιέχουν ούτως ή άλλως τόσα ω-3 αφού αυτά καταστρέφονται με το τηγάνισμα.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι ψαροφάγοι ήταν πιο πιθανό, από ότι όσοι δεν έτρωγαν τακτικά ψάρια, να έχουν τελειώσει το πανεπιστήμιο.

Πηγή: vita.gr

Pin It on Pinterest