Στη Ρόδο ο σκηνοθέτης-δημιουργός Στέλιος Κουλόγλου – Προβολή ταινίας “Η ΝΟΝΑ”

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Η ΝΟΝΑ»
Στη Ρόδο ο σκηνοθέτης-δημιουργός ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ο.Μ. ΡΟΔΟΥ σας προσκαλεί στην προβολή της νέας ταινίας του γνωστού δημοσιογράφου-σκηνοθέτη και υποψήφιου ευρωβουλευτή ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ, με τίτλο «Η Νονά».  Η προβολή, με την παρουσία του ίδιου του δημιουργού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαϊου στις 22.00, στον Κινηματογράφο Παλλάς. 

Είσοδος ελεύθερη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

«Η Νονά είναι η Άνγκελα Μέρκελ και ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας  δημοσιογράφου Γερτρούδης Χέλερ, που μιλά στην ταινία. Η ιστορία ξεκινά από την παιδική της ηλικία και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, όπου η σημερινή καγκελάριος μεγάλωσε και διαμόρφωσε τις αξίες και την προσωπικότητα της.

Στη διάρκεια της ταινίας, τη βλέπουμε να ομολογεί ότι τις ώρες που έπεφτε το τείχος του Βερολίνου πήγε.. για σάουνα. Όμως μερικά χρόνια μετά, η άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία που δεν ενδιαφερόταν για την πολιτική, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο.
Ο δάσκαλος της στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε, λέει ότι ήταν η πιο έξυπνη μαθήτρια που είχε ποτέ. Όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί της υποστηρίζουν ότι η “Μερκιαβέλι” ασκεί την εξουσία χωρίς ηθικούς φραγμούς, όπως δίδασκε ο Μακιαβέλι. Μια δημοσιογράφος που την γνωρίζει καλά, λέει ότι χρησιμοποιεί μεθόδους της Μαφίας.
Το 2008 η Γερμανίδα καγκελάριος καλείται να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική κρίση. Οι γερμανικές τράπεζες είναι σοβαρά εκτεθειμένες, αλλά υπάρχει και ένας Ελληνας, από μηχανής θεός.  «Aν έγραφα τώρα ένα βιβλίο για το δόγμα του σοκ», λέει η Νάομι Κλάιν,«θα ήταν για την Ελλάδα». Πως η ‘Ανγκελα Μέρκελ κατάφερε να κυριαρχήσει στην Γερμανία και να επιβάλλει τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη;»

 

Pin It on Pinterest