Προβολή της Ρόδου στις εκθέσεις τουρισμού της Σκανδιναβίας

Η πρώτη έκθεση τουρισμού της Σκανδιναβίας, REISELIVSMESSEN, πραγματοποιήθηκε στο Όσλο της Νορβηγίας στην Telenor Arena τις ημερομηνίες 09-11.01.2013, με σχεδόν 42.900 επισκέπτες. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχε η North Events με δικό της περίπτερο παρουσιάζοντας ελληνικούς προορισμούς και ξενοδοχεία, όπως ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού ΠΡΟΤΟΥΡ – ενισχύοντας την προώθηση της Ρόδου στην αγορά της Νορβηγίας, ο Δήμος Σίφνου και ο Δήμος Χίου ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος στην Νορβηγία. Σημαντική ανταπόκριση είχε και η Κρήτη με συνεκθέτες από Χανιά και Ρέθυμνο με Giannoulis Hotels & Resorts, SeaCrete Hotels Kalyves Beach Hotel και Kiani Beach Resort, Almyrida Beach Resort, Bio Suites Hotel, Rethymno Mare Resort, The Peninsula, BlueGR Hotels & Resorts, Atlantis Beach Hotel, Kriti Beach Hotel, Kyma Beach Hotel, Rethymnotels: Minos Mare, Minos Mare Royal, Theartemis Palace, Hotel Ideon, Sentido Aegean Pearl, Sentido Pearl Beach, και Aquila Hotels & Resorts.

Εξαιρετικής σημασίας υπήρξε και η παρουσίαση της ελληνικής εταιρίας Gaea,   κορυφαία στην κατηγορία της μεσογειακής ελληνικής κουζίνας με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και δίκτυο διανομής σε ολόκληρο τον κόσμο.  Η Gaea παρουσίασε στο Νορβηγικό κοινό τα νέα προϊόντα και συσκευασίες που διαθέτει στην αγορά διανέμοντας δείγματα και κάνοντας γευστικές δοκιμές για το κοινό. Η Gaea αποτελεί Exclusive Culinary Partner για τις εκθέσεις στης Σκανδιναβίας όπου συμμετέχει η North Events για την Ελλάδα.

Η δεύτερη έκθεση τουρισμού της Σκανδιναβίας, ΜΑΤΚΑ, πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, τις ημ/νίες 15-18.01.2015, και όπου η North Events είχε σημαντική παρουσίαση με κεντρικό περίπτερο. Συνεκθέτες στο περίπτερό της North Events υπήρξαν οι Giannoulis Hotels & Resorts, SeaCrete Hotels Kalyves Beach Hotel και Kiani Beach Resort, Almyrida Beach Resort, Bio Suites Hotel, Rethymno Mare Resort, The Peninsula, BlueGR Hotels & Resorts, Atlantis Beach Hotel, Kriti Beach Hotel, Kyma Beach Hotel, Rethymnotels: Minos Mare, Minos Mare Royal, Theartemis Palace, Hotel Ideon, Sentido Aegean Pearl, Sentido Pearl Beach, Porto Platanias beach Resort & Spa,  και Maleme Imperial. Σημαντική παρουσία είχε και πάλι η εταιρία Gaea, ως Exclusive Culinary Partner, με παρουσιάσεις νέων συσκευασιών και γευστικές δοκιμές για το Φινλανδικό κοινό.

Για πρώτη φορά στην Φινλανδία παρουσιάστηκε το πρότυπο We Do Local το οποίο προωθεί την τοπική παραγωγή και οικονομία στον τομέα του ελληνικού τουρισμού, με σεβασμό στην παράδοση και το περιβάλλον όσο και την βιώσιμη ανάπτυξη. Η χρήση των κρητικών τοπικών προϊόντων στην γαστρονομική «παράδοση» που προσφέρουν τα ελληνικά ξενοδοχεία στον ξένο επισκέπτη είναι σημαντικά σημεία διαφοροποίησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος όσο και σημεία ανάδειξης της κρητικής παράδοσης και φιλοξενίας.

Η North Events είναι η μοναδική εταιρία επικοινωνίας που ειδικεύεται στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Σκανδιναβική αγορά με πρωτοβουλίες και κινήσεις.

Ακουλουθεί σε λίγες ημέρες η μοναδική έκθεση για την Ελλάδα, GREKLAND PANORAMA, 14-15/02/15, στη Στοκχόλμη, που έχει πάρει πολύ μεγάλη δημοσιότητα στη Σκανδιναβική αγορά τόσο για την ιδιαίτερη διοργάνωση εκ μέρους της North Events, τα προγράμματα που περιλαμβάνει, τις επιχειρήσεις και προορισμούς που προβάλλει, όσο και από την δυναμική παρουσία των tour operators με θέαμα και προτάσεις πωλήσεων για τους επισκέπτες.

Pin It on Pinterest