Τι πρόταση έστειλε ο Γιώργος Πόκκιας στους Επικεφαλής των Δημοτικών & Περιφερειακών Παρατάξεων;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΚΚΙΑΣ

 Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος

 Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

 Ρόδος, 14/04/2014

  Προς: Τους Επικεφαλής των Δημοτικών και Περιφερειακών Παρατάξεων

Φίλε ………,

 κατ αρχήν να σου ευχηθώ καλή δύναμη και καλό κουράγιο στη προεκλογική περίοδο, με αντιπαραβολή και παράθεση γόνιμων και εποικοδομητικών προτάσεων και σκέψεων για το καλό του Τόπου και των συμπατριωτών μας.

 Θα ήθελα να σου μεταφέρω κάποιες θέσεις μου και μια πρόταση, όχι εξαιτίας των Αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά με αφορμή αυτές.

 ► Είναι γεγονός ότι τη περίοδο αυτή, προσελκύονται και συμμετέχουν στους παραταξιακούς συνδυασμούς, αρκετές εκατοντάδες συμπατριωτισσών και συμπατριωτών μας, άνθρωποι ικανοί, χρήσιμοι και επιτυχημένοι με έντονη διάθεση προσφοράς, οι περισσότεροι των οποίων βέβαια δεν εκλέγονται και αμέσως μετά τις εκλογές, χάνονται, αγνοούνται, δεν συμμετέχουν με αποτέλεσμα να απογοητεύονται, να ξεχνιούνται, να μην λαμβάνεται καθόλου υπόψη η θέση και η γνώμη τους. Και είναι στελέχη που αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας.

 ► Είναι γεγονός, ότι υπάρχει ανάγκη διαβούλευσης και διαδικασιών συμμετοχής όλο και περισσότερων συμπατριωτών μας στη δημοκρατική διαδικασία, κάτι που θα “σπάσει” κλειστά κλαμπ και ταμπού, τείχη αποκλεισμού των πολλών από τους λίγους και εκλεκτούς.

 ► Είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων των θεσμικών συλλογικών οργάνων (Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο, Τοπικό Συμβούλιο, ΔΣ Οργανισμών , Εταιριών κτλ), λαμβάνονται ομόφωνα, ιδιαίτερα δε, όσες δεν “βγαίνουν” στο πολύ φως της δημοσιότητας, κάτι που δείχνει, ότι συνήθως υπάρχει συναντίληψη, ταυτότητα και συναπόφαση όλων των παρατάξεων για τα μεγάλα και σπουδαία, άσχετα αν για σκοπιμότητες προβάλλονται όσα χωρίζουν και όχι όσα ενώνουν τους θεσμικούς μας εκπροσώπους.

 ► Είναι γεγονός, ότι η κοινωνία μας, που τα τελευταία χρόνια “χειμάζεται” από τα προβλήματα και τη κρίση, “στρέφει” τη πλάτη της στις στείρες και επιφανειακές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

 ► Είναι γεγονός, ότι πρέπει να ενθαρρυνθούν έτι περαιτέρω νέοι άνθρωποι αλλά και πετυχημένοι, να συμμετάσχουν και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, αλλά και σε όποιες άλλες κοινωνικές δράσεις υπάρχουν, γιατί από την ποσότητα και το πλήθος υποψηφιοτήτων οι πολίτες, θα κάνουν τις καλύτερες και ποιοτικότερες επιλογές.

 ► Είναι γεγονός αλλά και αδήριτη ανάγκη να χτιστεί ένα αρραγές μέτωπο της ολότητας των Ροδίων, απέναντι στα κοινά προβλήματα αλλά και δίπλα στις κοινές προκλήσεις και να σφυρηλατηθεί μια πραγματική και συνειδητή ενότητα για διεκδίκηση όσων αναλογούν και αξίζουν στο Τόπο μας.

 Για όλους αυτούς τους πιο πάνω λόγους προτείνω τη ίδρυση ενός φόρουμ σκέψης και δράσης, που θα έχει την νομική μορφή ενός συλλόγου ή σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και στο οποίο μέλη θα είναι όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, που θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, όπως επίσης και όσοι υποψήφιοι ήταν σε προηγούμενες Αυτοδιοικητικές, Εθνικές ή Ευρωπαϊκές Εκλογές ή ακόμα και σε εκλογές θεσμικών οργάνων (Επιμελητήρια, Επιστημονικοί Σύλλογοι κ.ά.), όσοι δηλαδή συμπολίτες μας έχουν δείξει ή δείχνουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα κοινά, διάθεση προσφοράς στο Τόπο.

 Αυτό το νομικό μόρφωμα, που δεν θα έχει θεσμική λειτουργία, δεν θα υποκαθιστά τα θεσμικά όργανα, δεν θα έχει πόρους από δημόσιους φορείς αλλά θα είναι εθελοντικού χαρακτήρα, θα είναι μια πλατφόρμα σκέψης και δράσης, όπως προείπα, προτείνω δε να έχει και το όνομα “ΑΓΟΡΑ ΡΟΔΙΩΝ” ή “ΚΟΙΝΟΝ ΡΟΔΙΩΝ” η “ΒΗΜΑ ΡΟΔΙΩΝ”. Θα έχει διοικητική δομή, συλλογική λειτουργία, έδρα και νόμιμη εκπροσώπηση. Ως πόρους δε, θα έχει την μικρή συνδρομή των μελών του. Δεν θα υπάρχει αναλογική, των ποσοστών, εκπροσώπηση στο σωματείο. Όσοι, θα είναι υποψήφιοι θα μπορούν να συμμετάσχουν ισότιμα, χωρίς προαπαιτούμενα, προϋποθέσεις και εκλογικά μεγέθη.

 ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ:

 Σκοποί του Συλλόγου, θα μπορούσαν να είναι:

 Διοργάνωση συζητήσεων και προβολή θέσεων, απόψεων και ιδεών πάνω στις οποίες θα “χτίζουν” πολιτικές και αποφάσεις τα θεσμικά όργανα, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τα Τοπικά Συμβούλια. Θα αποτελεί δηλαδή, ένα άτυπο και εθελοντικό σύμβουλο των Θεσμικών μας Εκπροσώπων.

 Παράλληλα, εκτός από φόρουμ και βήμα σκέψης και διαβούλευσης, αλλά και ανταλλαγής απόψεων και προβολής νέων καινοτόμων προτάσεων, αυτός ο Σύλλογος, αυτό το Σωματείο, θα είναι και μια ισχυρή ομάδα δράσης, που συντονισμένα και εθελοντικά θα συνδράμει τους θεσμικούς φορείς σε όποιες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο, και του ζητείται η συνδρομή. Πχ. σε μια φυσική καταστροφή, στην ανάγκη στήριξης κοινωνικών δομών χρήσιμων και κρίσιμων για την κοινωνική συνοχή, όπως τα συσσίτια της Εκκλησίας μας, το “κοινωνικό παντοπωλείο”, το κοινωνικό φαρμακείο κτλ.

 Επίσης π.χ. θα μπορεί να εξειδικεύει προτάσεις και να απευθύνει καλέσματα στους επιχειρηματίες της περιοχής για την προώθηση της ντόπιας απασχόλησης, την ανάδειξη των ντόπιων προϊόντων και υπηρεσιών κτλ.

 Η συγκρότηση και η ανάδειξη της σημασίας αυτού του Συλλόγου θα έχει ευεργετικές συνέπειες και στο διεκδικητικό προφίλ της Ρόδου μας. Θα είναι καταλυτικός και ενισχυτικός των όποιων διεκδικήσεων των θεσμικών μας εκπροσώπων (Κοινοβουλευτικών, Αυτοδιοικητικών κτλ) το γεγονός ότι πίσω απ αυτούς θα υπάρχει η “ΑΓΟΡΑ ΡΟΔΙΩΝ” η “ΚΟΙΝΟΝ ΡΟΔΙΩΝ” η “ΒΗΜΑ ΡΟΔΙΩΝ”, γιατί εκεί θα εκπροσωπείται το 100% των ενεργών πολιτικά Ροδίων πολιτών.

 Αγαπητέ ……., σε καλώ, όπως και όλους τους επικεφαλής των Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων Α’ και Β΄ βαθμού, καθώς και όλους τους υποψήφιους Συμβούλους, να αγκαλιάσεις αυτή την ιδέα, να μην την δεις με φοβικότητα και καχυποψία. Εκφράζει ειλικρινά την ΑΓΩΝΙΑ ενός πολίτη, του κάθε πολίτη, που θέλει τη συνεργασία, τη συστράτευση, την συνένωση όλων των δυνάμεων, για να χτιστεί ένα καλύτερο Αύριο για το Τόπο και τους Πολίτες.

 Αν, συμφωνείς με τη πιο πάνω πρόταση και πιστεύεις στην χρησιμότητα της, σε παρακαλώ να ορίσεις ένα εκπρόσωπο της παράταξης σου, κατά προτίμηση έχοντα γνώσεις της Νομικής Επιστήμης, ώστε άμεσα να συσταθεί ο Σύλλογος, με συλλογή των αναγκαίων υπογραφών των Ιδρυτικών Μελών παράλληλα με τη συλλογή υπογραφών των ιδίων για τη συγκρότηση των Αυτοδιοικητικών παρατάξεων, που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της 18ης Μαΐου 2014.

 Με φιλικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση

 Γιώργος Πόκκιας

ΥΣ 1. Ήδη, το γνωστό δικηγορικό γραφείο του συμπατριώτη μας κ. Άκη Δημητριάδη (τηλ. 2241034000), επεξεργάζεται το καταστατικό και την ιδρυτική διακήρυξη του Συλλόγου, που θα τεθεί σε διαβούλευση με όλες τις παρατάξεις.

ΥΣ2. Ήδη, μακετίστας της πόλης μας, επεξεργάζεται το σήμα του Συλλόγου.

 ΥΣ3. Επειδή, η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι και να φαίνεται έντιμη, δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά, ότι προσωπικά δεν θα επιδιώξω ποτέ να έχω θέση στη διοίκηση του Συλλόγου αυτού.

Pin It on Pinterest