Πρόταση Κόνσολα για την εγκατάσταση υποδομής ανεφοδιασμού αεροσκαφών στο Καστελλόριζο για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού

Μια σημαντική πρόταση κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προτείνοντας την εγκατάσταση αεροπορικού καυσίμου στο αεροδρόμιο του Καστελλορίζου για τον ανεφοδιασμό αεροσκαφών.

Με αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού, θα μπορεί το νησί να προσελκύσει μικρά μονοκινητήρια και δικινητήρια ιδιωτικά αεροπλάνα από την ηπειρωτική χώρα, αλλά και από χώρες όπως η Κύπρος, το Ισραήλ, ο Λίβανος κ.α.

Όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, με τα σημερινά δεδομένα αυτό είναι ανέφικτο, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο του νησιού.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ενώ το Καστελλόριζο δέχεται ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών, οι περιορισμένες δυνατότητες του αεροδρομίου λειτουργούν ανασχετικά στην προσέλκυση και άλλων επισκεπτών αλλά και μορφών τουρισμού υψηλού εισοδήματος, όπως είναι ο αεροπορικός τουρισμός.

Το γεγονός αυτό επιβάλλει να υπάρχει υποδομή ανεφοδιασμού αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Καστελλορίζου που δεν είναι απλά ένα μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο αλλά ένα αεροδρόμιο με εθνική σημασία.