Προσάραξη του M/V ”INCE INEBOLU” σημαίας Τουρκίας στην Αστυπάλαια

Προσάραξη σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, του M/V ”INCE INEBOLU” σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Αστυπάλαιας, με επιβαίνοντες είκοσι δύο (22) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσαν προς παροχή συνδρομής πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ” Ν.Κ. 248 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο Πλοίαρχος του ”INCE INEBOLU”, δήλωσε την ύπαρξη ρήγματος 4,5 μέτρων στο πρωραίο τμήμα και συγκεκριμένα σε τμήμα fore peak και Ν01 αμπάρι φορτίου, το οποίο είναι εφοδιασμένο με 1.388 μετρικούς τόνους FUEL OIL, 70 μετρικούς τόνους DIESEL OIL και 24.610 λίτρα LUB OIL.

Ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει άφορτο από το λιμένα Υεμένης με προορισμό τη Ρωσία, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Παράλληλα, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα οι όμορες Λιμενικές Αρχές για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί.

Από το Λιμενικό Σταθμό Αστυπάλαιας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”INCE INEBOLU” μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα καθώς και επιθεώρησης στα πλαίσια του PARIS MOU από αρμόδιο επιθεωρητή PSC του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest