«Μιρέλα» : Ο δίσκος της Ροδίτισσας Μιρέλας Πάχου

Η Μιρέλα Πάχου, μια νέα προικισμένη μουσικός, δημιουργός και ερμηνεύτρια, παρουσιάζει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ.

Με το «καλημέρα» της στη δισκογραφία κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις και αυτό αποδεικνύεται τόσο από την αποδοχή που της επιφυλάσσει το κοινό στις ζωντανές εμφανίσεις, όσο και από την υποδοχή και μετάδοση του ομότιτλου τραγουδιού (Μιρέλα) από τους ρ/φ σταθμούς, πολύ πριν την κυκλοφορία του δίσκου.Το ιδιαίτερο αυτό τραγούδι, φέρει την υπογραφή του Σπύρου Γραμμένου (σύνθεση και στίχος).

Μεγαλωμένη στη Ρόδο, με σπουδές νομικής στο ενεργητικό της, η Μιρέλα Πάχου έγινε γνωστή στο μουσικόφιλο κοινό μέσα από την πολύχρονη συνεργασία της με τον Μίλτο Πασχαλίδη, στο δίσκο του οποίου «Ξένοι σ’ ένα τόπο που αλλάζει» πρωτοεμφανίστηκε ερμηνεύοντας τις «Δύο πεταλούδες». Στη συνέχεια μοιράστηκε τη σκηνή με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το Διονύση Σαββόπουλο, το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Χρήστο Θηβαίο, το Βασίλη Καζούλη και όχι μόνο…

Γι’ αυτό και ο Μίλτος υπογράφει την παραγωγή του δίσκου «Μιρέλα» και ντουετάρει μαζί της, όπως και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, αλλά και οι Γιώργος Παντελιάς και Αγαπητός Πάχος.

Στο δημιουργικό κομμάτι τη Μιρέλα συντροφεύει ο Λαυρέντης, ο Βασίλης, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Βασίλης Καζούλης, ο Θάνος Παπανικολάου, ο Θοδωρής Παυλάκος και, όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο Σπύρος Γραμμένος.

Στα φωνητικά που δίνουν άλλο «αέρα» στα τραγούδια εκτός από το Μίλτο, το Βασίλη και το Λαυρέντη, συναντάμε το Χρήστο, το Γιώργο Παντελιά και τον Κώστα Παρίση.

Κορυφαίοι μουσικοί πλαισιώνουν τη Μιρέλα σε μια πανδαισία ήχων που υπογραμμίζουν με τον καλύτερο τρόπο μια «πρόταση» που φέρνει στο νου τις χρυσές στιγμές του καλού ελληνικού τραγουδιού.

Ένας χειροποίητος στα «αισθήματα» και στην αισθητική του δίσκος που χρωματίζει δεξιοτεχνικά το σήμερα, ψηλαφίζει με σιγουριά το αύριο και λειτουργεί σαν ελπίδα στη δοκιμαζόμενη και γεμάτη ξηρασία δισκογραφική παραγωγή.

Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group | Φωτογραφία: Yiannis Margetousakis Photography
AC-08 2ptyxo

Δείτε το Video

 Πηγή : ogdoo.gr

Pin It on Pinterest