Νέο project της Google εξετάζει το ανθρώπινο σώμα για την πρόληψη ασθενειών

To Project Baseline είναι ένα νέο μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα της Google σε συνεργασία με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα και κλινικές.

Με το Project Baseline η Google έχει ως στόχο τη συλλογή δεδομένων σε ένα υγιές ανθρώπινο σώμα,  για να μπορέσει στη συνέχεια να προβλέψει διάφορες ασθένειες ταχύτερα και ευκολότερα.
Μέχρι σήμερα η Google έχει 175 εθελοντές οι οποίοι έχουν πάρει μέρος στο Project Baseline ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά, μετά τη τη συμμετοχή των κλινικών από τα πανεπιστήμια Duke και Stanford.
Η συλλογή πληροφοριών από τους εθελοντές έχει γίνει με τη χορήγηση σωματικών υγρών και δειγμάτων ιστού, ενώ μερικοί μοιράζονται επίσης το γονιδίωμα τους, το ιστορικό των γονέων και πληροφορίες για τον μεταβολισμό τροφής/φαρμάκων και τον καρδιακό παλμό σε καταστάσεις stress.
Όπως είναι λογικό οι πληροφορίες συλλέγονται ανώνυμα και ανήκουν μόνο στα πανεπιστήμια χωρίς να μοιράζονται στις ασφαλιστικές εταιρίες.
Με αυτό τον τρόπο η Google, θέλει να χτίσει μια τεράστια βάση δεδομένων με πληροφορίες για τον υγιή άνθρωπο στη συνέχεια να τις επεξεργαστεί με την τεράστια υπολογιστική δύναμη των εργαστηρίων της, για να μπορέσει να βρει συγκεκριμένους βιοδείκτες που θα υποδεικνύουν ότι κάτι αρχίζει να μην πηγαίνει καλά.
Τέλος δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι επιφυλακτικοί με τη δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών…
Πηγή : newsit.gr

Pin It on Pinterest