Δήλωση του Τάκη Πότσου, υποψήφιου Δημάρχου Ρόδου, για το οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ρόδου

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης , στην αρχή ακόμα της τουριστικής περιόδου, αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την επιτακτική ανάγκη ριζικής αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος σε ολόκληρο το νησί και ειδικά στην πόλη της Ρόδου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θεωρεί ότι το κυκλοφοριακό συνδέεται στενά με το συγκοινωνιακό. Η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση  από τις υπόλοιπες παρατάξεις και τις Δημοτικές Αρχές, σκοπό είχε να συνδεθεί το κυκλοφοριακό με την ιδιωτικοποίηση της στάθμευσης (ελεγχόμενη, ιδιωτικά πάρκινγκ) και την φοροεισπρακτική πολιτική με τα πρόστιμα, παρά τη λύση του συγκοινωνιακού προβλήματος. Η προσήλωση σ’αυτήν την πολιτική ήταν συνειδητή επιλογή, γιατί αυτές τις κατευθύνσεις έδινε η κυβέρνηση και η ΕΕ, δηλαδή απελευθέρωση των συγκοινωνιών στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ξεκάθαρα προτείνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους μαζικούς φορείς ότι η λύση βρίσκεται στην ανάπτυξη του ΡΟΔΑ,( ως οργανισμός του Δήμου, και όχι ως ανώνυμη εταιρεία), με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Ροδιακού λαού και των επισκεπτών του νησιού.

Η χάραξη των δρομολογίων, η πυκνότητά τους, τα σημεία στάσης των λεωφορείων, οι θέσεις των αφετηριών, κ.τ.λ., πρέπει να βασίζονται στους τόπους κατοικίας, τα ωράρια εργασίας των εργαζομένων, την μετακίνηση μαθητών, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την εργάσιμη ή μη ημέρα.

Φθηνά εισιτήρια και διασύνδεση μεταξύ των λεωφορειακών γραμμών ώστε να υπάρχει δυνατότητα μετεπιβίβασης.

Σύνδεση του δικτύου των αστικών γραμμών με το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων (και μέσω αυτών με τα χωριά του νησιού), με το αεροδρόμιο, με το λιμάνι, το διοικητικό κέντρο και με χώρους στάθμευσης στην περίμετρο του κέντρου.

Αυτά σε συνάρτηση με την ίδρυση περιφερειακών δημόσιων οργανωμένων χώρων στάθμευσης, μπορούν να δώσουν μία ανάσα στο οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης , στην εμπορευματοποίηση των δρόμων μέσω της ελεγχόμενης στάθμευσης, στην ιδιωτικοποίηση του ΡΟΔΑ, σε όλες αυτές τις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΕΕ, που προώθησαν οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές και στηρίζουν όλες οι άλλες παρατάξεις.

Ρόδος 10/05/2014

Pin It on Pinterest