Πότε θα γίνουν οι πληρωμές του επιδόματος 534 ευρώ και Συν-Εργασία

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες που θα γίνουν οι πληρωμές των εργαζομένων του μηχανισμού Συν-εργασία και των αναστολών εργασίας

Πιο συγκεκριμένα μετά τις 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να πληρωθούν όσοι εργαζόμενοι βγήκαν σε αναστολή σύμβασης τον Ιανουάριο, ενώ αύριο Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου πληρώνονται οι εργαζόμενοι του μηχανισμού Συν-εργασία την αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων καθώς και τα υπόλοιπα πληρωμών για τους μήνες Σεπτέμβριος και Νοέμβριος 2021.

Η πληρωμή προς τους δικαιούχους-εργαζόμενους της αναλογίας του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2021, που βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ολοκληρώνεται αυτοματοποιημένα από τα δεδομένα που τηρούνται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», αναφορικά με τις ημέρες αναστολής των συμβάσεων εργασίας εκάστου μισθωτού, τις ημέρες υπαγωγής στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης Συν-Εργασία και τα καταβαλλόμενα για τις αντίστοιχες αιτίες ποσά οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.ADVERTISING

Την επόμενη εβδομάδα τα 534 ευρώ

Την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν, αναμένεται να πληρωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους εργαζομένους που η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή τον μήνα Ιανουάριο.

Οι αναστολές αναμένεται να μειωθούν τον Φεβρουάριο, καθώς επανήλθε η μουσική και δεν υπάρχει πλέον ωράριο στη διασκέδαση και στην εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιανουάριο μπήκαν σε αναστολή περίπου 55.000 εργαζόμενοι σε 15.000 επιχειρήσεις, κυρίως από τους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν την Πρωτοχρονιά και κυρίως εξαιτίας της απαγόρευσης της μουσικής.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο είχαν τη δυνατότητα να θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους τα νυχτερινά κέντρα και μπαρ και οι αίθουσες συναυλιών και επαγγέλματα συναφή με τη μουσική.

Επίσης οι:

-Τέχνες του θεάματος και θέατρα
-Χώροι εκδηλώσεων και θεαμάτων
-Διοργάνωση γάμων και εκδηλώσεων
-Παιδότοποι

Παράλληλα τον Ιανουάριο τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή έως 25% των εργαζομένων τους και τουλάχιστον έναν εργαζόμενο είχαν οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους:

-Εστίαση
-Υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering)
-Ξενοδοχεία
-Ταξιδιωτικά γραφεία και υπηρεσίες κρατήσεων
-Κινηματογράφοι
-Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
-Γυμναστήρια
-Αθλητική εκπαίδευση και αθλητικές δραστηριότητες
-Σχολές χορού
-Φυσική ευεξία
-Πάρκα αναψυχής και θεματικά πάρκα
-Καζίνο

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest