Εντός των επόμενων ημερών στο Δήμο Ρόδου το ποσό για τις αποζημιώσεις πλημμυροπαθών

Ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών η διαδικασία μεταφοράς του ποσού των 567.858 ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στο Δήμο Ρόδου, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες,  από τις πλημμύρες των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013, κάτοικοι του νησιού της Ρόδου,  κυρίως σε Ιαλυσό, Κρεμαστή, Παστίδα και Αφάντου.

Μετά και την έκδοση του υπ΄ αριθμ. 217529/2014 χρηματικού εντάλματος ύψους 567.858 ευρώ, βάσει σχετικής απόφασης του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κεγκέρογλου, για καταβολή αποζημιώσεων αποκατάστασης οικοσκευής  στους πλημμυροπαθείς της Ρόδου, εντός των ημερών θα κληθούν οι δικαιούχοι αποζημίωσης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος είχε ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία συνεδρίαση, για το συγκεκριμένο θέμα, κυρίως σε ότι αφορά τις δυσκολίες που παρουσιάσθηκαν λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων της κεντρικής διοίκησης και καθυστέρησε η μεταφορά των χρημάτων στο λογαριασμό του δήμου.

 

Τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ), υπηρεσία αρμόδια και για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2013, αποτελούμενο από τις μηχανικούς κυρίες Αγγελική  Κουγουμτζή και Χρυσούλα Γουριώτου, στο πλαίσιο υλοποίησης της κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών,  αλλά και του υπουργείου Υποδομών, σχετικά με τον υπολογισμό της δαπάνης των εργασιών επισκευής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια.

Με τη συγκεκριμένες αποφάσεις, ανηρτημένες στο «Διαύγεια (ΑΔΑ: ΒΙΟ91-4ΕΟ και ΑΔΑ: ΒΟΖ21-ΝΨΦ) οριοθετούνται οι περιοχές Αρχαγγέλου, Αφάντου, Ιαλυσού, Καλλιθέας, Λινδίων, Κρεμαστής, Μαριτσών και Παστίδας και δίδονται πιστωτικές διευκολύνσεις  για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες.

Το κλιμάκιο ήλθε στη Ρόδο προκειμένου να εξετάσει τις αιτήσεις των κατοίκων των οποίων τα κτήρια υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και όλων των απαιτούμενων εγγράφων, λήγει στις 29 Απριλίου 2015.