Μαθητές της Αμαραντείου επισκέφθηκαν το Φυτώριο

Επίσκεψη  πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα δύο Δημοτικά σχολεία της πόλης μας στα πλαίσια  των περιβαλλοντικών τους δράσεων στο Περιφερειακό φυτώριο Ν. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα ,την Τετάρτη και Πέμπτη 26 & 27  Νοεμβρίου  το 1ο & 7ο (Αμαράντειος) Δημοτικό σχολείο Ρόδου πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού φυτωρίου με σκοπό την ξενάγηση και την ενημέρωση των μαθητών  σε θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του θερμοκηπίου ,ενημερώθηκαν για τους τρόπους παραγωγής των φυτών και παρακολούθησαν τον τρόπο δημιουργίας νεαρών φυταρίων  πεύκων και κυπαρισσιών που θα χρησιμοποιηθούν στις δεντροφυτεύσεις της Περιφέρειας.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα αρωματικά & θεραπευτικά φυτά αφού είδαν στην πράξη όλα αυτά που διδάχτηκαν στο σχολείο με την βοήθεια του Γεωπόνου  του  φυτωρίου κ. Νίκου Ρένεση.

Το φυτώριο της Περιφέρειας θέλει να είναι αρωγός στα θέματα περιβάλλοντος και γεωργίας σε συνεργασία με τα σχολεία ώστε τα παιδιά μέσω της βιωματικής διδασκαλίας να κατανοήσουν την σημασία της, τόσο σε θέματα προστασία της φύσης όσο και σε θέματα που αφορούν την παραγωγική διαδικασία αγροτικών προϊόντων.

                                                                                                         Ο  Πρόεδρος

                                                                                              Μιχαήλ   Μπαριανάκης