Πως θα γίνει η ψηφοφορία στις τρεις κάλπες

Οι εκλογείς θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα εκλογικά κέντρα που ψήφισαν και στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εφόσον στην περιοχή που ψηφίζετε δεν εξελέγη δήμαρχος ή περιφερειάρχης θα υπάρχουν αναλόγως δύο η τρεις κάλπες.

Πρώτα θα κληθείτε να ψηφίσετε για τις ευρωεκλογές, στη συνέχεια για τις δημοτικές και τέλος για τις περιφερειακές εκλογές.

Για να είναι πιο εύκολη η διαδικασία οι τρεις φάκελοι θα έχουν διαφορετικό χρώμα. Λευκό για τις δημοτικές εκλογές, γαλάζιο για τις περιφερειακές και ιβουάρ για τις ευρωεκλογές.

Ειδικότερα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα σας δοθούν δύο ψηφοδέλτια για τις δημοτικές και δύο για τις περιφερειακές εκλογές – δηλαδή τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

Τα ψηφοδέλτια θα είναι ίδια με αυτά του πρώτου γύρου, απλώς τώρα δεν θα χρειαστεί να βάλετε σταυρό προτίμησης. Εάν το κάνετε εκ παραδρομής τα ψηφοδέλτια δεν θα θεωρηθούν άκυρα αλλά δεν θα ληφθούν υπόψιν οι σταυροί.

Οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν είτε μόνο για τις ευρωεκλογές στον τόπο κατοικίας τους είτε μόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο προέλευσής τους.

Για παράδειγμα αν κάποιος ζει στην Αθήνα αλλά είναι εγγεγραμμένος στο Ηράκλειο της Κρήτης είτε θα πάει στο Ηράκλειο και θα ψηφίσει μόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είτε θα ψηφίσει στην Αθήνα μόνο για τις ευρωεκλογές.

Πηγή : tanea.gr

Pin It on Pinterest