Τον Απρίλιο ανοίγει τις πόρτες του το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου στην Πολωνία!

Το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου είναι μία ιδιωτική πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρίας Future Need σε συνεργασία με την North Events, με σκοπό την σταθερή προβολή και προώθηση της ελληνικής τουριστικής και εξαγωγικής βιομηχανίας στην αγορά της Πολωνίας.

Οι στόχοι του Ελληνικού Κέντρου είναι να ενισχύει την ταυτότητα της Ελλάδας για τους κλάδους του τουρισμού και των προϊόντων, να αποτελέσει έναν σύγχρονο φορέα ενημέρωσης για το κοινό αλλά και για τις επιχειρήσεις και φορείς της Πολωνίας, και να βοηθήσει ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ελληνικής και πολωνικής πλευράς για την ανάπτυξη συνεργασιών και συνεργιών.

Τα γραφεία του Ελληνικού Κέντρου ανοίγουν φέτος τον Απρίλιο στο εμπορικό κέντρο της Βαρσοβίας και από όπου, 365 ημέρες τον χρόνο, οι Πολωνοί θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για προορισμούς, επιχειρήσεις και προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Η Πολωνία είναι η 8η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η 21η μεγαλύτερη παγκόσμια (* βάση ΑΕΠ) μετρώντας σχεδόν 39 εκατομμύρια δυνητικούς καταναλωτές. Επιπρόσθετα ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Πολωνίας είναι από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους της Ευρώπης αφού διαθέτει μία ισχυρή εγχώρια αγορά, χαμηλό ιδιωτικό χρέος και νομισματική ευελιξία.

Για την Ελλάδα οι κλάδοι του τουρισμού και των προϊόντων γνωρίζουν ήδη σημαντική αύξηση στην Πολωνία και ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2015 οι Πολωνοί επισκέπτες στην χώρα μας ξεπέρασαν τους 700.000 σημειώνοντας μία συνολική αύξηση της τάξεως του 50% από την περίοδο 2013-2014.

Αντίστοιχα την περίοδο 2009 – 2014 οι Ελληνικές εξαγωγές ξεπέρασαν το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας μία αύξηση 60%. Κύρια εξαγώγιμα προϊόντα είναι τα νωπά φρούτα, τα τυριά, τα νωπά ψάρια και φιλέτα και το ελαιόλαδο.

Το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού και Εμπορίου πέραν του ενημερωτικού του χαρακτήρα αναλαμβάνει δράσεις όπως προγράμματα προβολής και διαφήμισης, εκδηλώσεις και παρουσιάσεις προορισμών, εξειδικευμένες καμπάνιες για τουρισμό και τρόφιμα/ προϊόντα και υπηρεσίες γραφείου τύπου. Από τις σημαντικότερες δράσεις του Κέντρου όμως είναι η καθ’ όλη την διάρκεια του έτους υποστήριξη και συντονισμός των διοργανώσεων GRECKA PANORAMA και THE GREEK FOOD FESTIVAL οι οποίες θα πραγματοποιηθούν 2-4 Δεκεμβρίου 2016 στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας PGE NARODOWY.

Ο σκοπός του Ελληνικού Κέντρου που πλαισιώνει όλες τις παραπάνω δραστηριότητες είναι η κάλυψη της ανάγκης για μία μόνιμη, σταθερή, ετήσια παρουσίαση για τους κλάδους του Ελληνικού τουρισμού και των Ελληνικών προϊόντων σε μία από τις σημαντικότερες και ταχύτερα αναδυόμενες οικονομίες της Ευρώπης.