Στη γιορτή της γαστρονομίας «Γεύσεις από τον τόπο μας» παρευρέθηκε η σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού, Μαρία Αγγέλου

Στη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας «Γεύσεις από τον τόπο μας» που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά φέτος στη Σχολή Θέρμαι στη Ρόδο παρευρέθηκε η σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού, Μαρία Αγγέλου που δήλωσε τα εξης:

«Η Ελλάδα διαθέτει ένα μοναδικό τοπίο & φυσικό περιβάλλον, ιστορία και πολιτισμό που αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά, μοναδική κουλτούρα, εκπληκτικές γεύσεις και ζεστή, αυθεντική φιλοξενία. Τα γαστρονομικά μονοπάτια σε όλη τη χώρα, είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες μας να δημιουργήσουν οι ίδιοι ένα ξεχωριστό ταξίδι που θα θυμούνται όχι μόνο για τις γεύσεις που έχουν δοκιμάσει αλλά για τη συναναστροφή τους με τους ντόπιους και για τη γνωριμία τους με την τοπική κουλτούρα, όπου θα έχουν πολύ προσωπικές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Η Μεσογειακή κουζίνα, πολιτιστική κληρονομιά και της UNESCO, προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής, την ευεξία και την μακροζωία. Η γαστρονομία έχει ιδιαίτερη θέση στην ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού που προωθούμε σε δημοφιλείς και σε νέους ελληνικούς προορισμούς. Συνδυάζεται με το city-break, τον αγροτουρισμό, τον τουρισμό υπαίθρου, τον ιατρικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, τον αθλητικό τουρισμό, τον τουρισμό πολυτελείας και πολλές ακόμη μορφές.

Η γαστρονομία και ο γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα είναι ένας από τους τομείς που δίνουμε έμφαση, στο πλαίσιο των εξειδικευμένων ομάδων εργασίας που συστήνουμε στο Υπουργείο για την ανάπτυξη, προώθηση και προβολή των θεματικών μορφών τουρισμού, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και φορέων του τουρισμού και της αγοράς, που έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα τους. Παράλληλα, μέσα από τις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και το πρόγραμμα των Δράσεων προβολής Μας στο εξωτερικό, στηρίζουμε και προωθούμε δυναμικές πρωτοβουλίες που αντανακλούν στο εξωτερικό την αξία της ελληνικής γαστρονομικής μας κληρονομιάς και προάγουν τον τρόπο ζωής μας που εκατομμύρια επισκέπτες απολαμβάνουν κάθε χρόνο».