Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολίτες σταματούν τα ρωσικά τανκς – «Δολοφόνοι. Είστε φασίστες»

«Κατακτητές. Είστε φασίστες» φωνάζουν οι Ουκρανοί στους Ρώσους στρατιώτες.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις από πλευρά της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τους ουκρανούς πολίτες να αμύνονται με όσα μέσα έχουν.

Το σφυροκόπημα των ουκρανικών πόλεων συνεχίζεται για έκτη συνεχόμενη μέρα, ενώ τον γύρο του κόσμου έχει κάνει το βίντεο από το Χάρκοβο την ώρα που κυβερνητικό κτίριο δέχεται επίθεση με πύραυλο.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο Αντόν Χεραστσένκο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 ακόμη τραυματίστηκαν από τα πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων με ρουκέτες.

Στην Μελιτόπολη οι ουκρανοί πολίτες έδειξαν θάρρος μόλις βρέθηκαν μπροστά στα ρωσικά τανκς.

«Κατακτητές. Δολοφόνοι. Είστε φασίστες. Δεν είναι ρωσική περιοχή εδώ» φώναζαν οι Ουκρανοί στους Ρώσους στρατιώτες, βάζοντας τα σώματά τους μπροστά από τα τανκς, εμποδίζοντάς τους να περάσουν.

Τουλάχιστον 136 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων 13 παιδιά, και 400 τραυματιστεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα υπηρεσία του ΟΗΕ.

«Ο πραγματικός απολογισμός είναι πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερος», σημείωσε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι 253 από τις απώλειες μεταξύ αμάχων καταγράφηκαν στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This