Ποινή «μαμούθ» για τον ψευτογιατρό με θύμα και στη Ρόδο: 8 φορές ισόβια και 50 έτη, – Ποινή 327.000 ευρώ


Οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη, εκτιτέα τα 20, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» ο οποίος κρίθηκε ένοχος επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες. Επιπλέον, οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, ομόφωνα, καταδίκασε τον 50χρονο σε ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος, επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ισόβια για τη διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ επάγγελμα σε ανηλίκους αλλά και ποινές από 1 έως 10 έτη για τις επιμέρους πράξεις που κρίθηκε ένοχος.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε σε κατηγορούμενο, στα ποινικά χρονικά τα τελευταία 30 χρόνια, μετά την υπόθεση της 17 Νοέμβρη. Ανάλογη ποινή, 8 φορές ισόβια, είχε επιβληθεί και στον καταδικασμένο ως αρχηγό της «εταιρίας δολοφόνων».

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο έκρινε, ομόφωνα, αθώους τους 16 συγκατηγορούμενους του «ψευτογιατρού» ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Σε έντονα συναισθηματικό κλίμα έπεσε η αυλαία της δίκης – Έκλαιγε η πρόεδρος

Σε έντονα συναισθηματικό κλίμα έπεσε η αυλαία της δίκης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η πρόεδρος του δικαστηρίου έντονα φορτισμένη λίγο πριν κηρύξει το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας απευθύνθηκε στους παράγοντες της δίκης και κλαίγοντας ευχαρίστησε τους συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, τον εισαγγελέα και τη γραμματέα της έδρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν… Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Η τοποθέτηση της προέδρου καταχειροκροτήθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων που είχαν κατακλείσει την αίθουσα. Με την κίνηση τους απηύθυναν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δικαιοσύνη που μετά από ακροαματική διαδικασία ενός έτους καταδίκασε τον αποκαλούμενο «ψευτογιατρό» σε οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη, εκτιτέα τα 20, για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες. Επιπλέον, οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Pin It on Pinterest

Share This