Ο πλανήτης “καίγεται” – Έκθεση σοκ από ΗΠΑ

Ο πραγματικός κοινός εχθρός για όλη την ανθρωπότητα κάνει πλέον αισθητή την “επίθεσή” του. Στις ΗΠΑ επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times ο ανθρώπινος παραλογισμός έχει κάνει πλέον αισθητή την κλιματική αλλαγή σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ.

Οι σαρωτικές αλλαγές που έχουν φέρει απίστευτες καταιγίδες, ξηρασία, κύματα καύσωνα, πυρκαγιές που καταστρέφουν τα δάση όλο και συχνότερα έχουν επιφερει αύξηση της θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς Κελσίου. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τις επιστημονικές ανακοινώσει αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου εξακολουθήσει να κλιμακώνεται η αύξηση της θερμοκρασίας θαυπερβεί τους 10 βαθμούς μέχρι το τέλος του αιώνα.

Οι αμερικανοί ερευνητές επισημαίνουν οτι οι κλιματικές αλλαγές δεν είναι πια μακρινό μέλλον. Είναι το παρόν!

Η έκθεση της επιστημονικής ομάδας συντάχθηκε υπό της επίβλεψη της αμερικανικής κυβέρνησης και εγκρίθηκε μόλις σήμερα , αφού είχε παρουσιαστεί στον ίδιο τον πρόεδρο Ομπάμα. Η αμερικανική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα συμπεράσματα της έκθεσης για να παρουσιάσει την πολιτική του για τις κλιματικές αλλαγές η οποία περιλαμβάνει περιορισμούς που δεν θα είναι ευχάριστοι για πολλούς ισχυρούς.

” Ναι , η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ », δήλωσε ο Richard B. Alley , επιστήμονας του Pennsylvania State University, ο οποίος δεν συμμετείχε στη σύνταξη της έκθεσης , αλλά την αξιολόγησε . “Αλλά το κόστος μέχρι στιγμής είναι ακόμη σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με το τι θα έρθει μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα . “

πηγή: Onalert.gr

Pin It on Pinterest