“Εξηγήσεις” για τα χάλια των Πηγών Καλλιθέας

Μετά από τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, αλλά και στα social media , οφείλουμε να δώσουμε μερικά στοιχεία σχετικά με την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης του κτιριακού συγκροτήματος της Καλλιθέας Ρόδου.
Η υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο του εν λόγω έργου έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013, με ημερομηνία περαίωσης των εργασιών την 26η Μαρτίου του 2015.
Tο έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, λογικά, όπως και για κάθε εργοτάξιο, δεν μπορεί να πλαισιώσει καλλωπιστικά το σύνολο του μνημείου. Παρά ταύτα και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, ο χώρος του εργοταξίου είναι σε ικανοποιητικό βαθμό τακτοποιημένος και η κριτική είναι υπερβολική και σε σχέση με την εικόνα που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες.
Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν για το επόμενο διάστημα είναι η διάστρωση με νταμαρόχωμα ειδικής κοκκομετρίας και συμπύκνωσης, καθώς και η ολοκλήρωση του τρούλου που αυτήν την στιγμή είναι ημιτελής.
Οπωσδήποτε η εικόνα ενός εργοταξίου μέσα στην θερινή περίοδο και ειδικά τους μήνες μεγάλης επισκεψιμότητας δεν είναι η καλύτερη, το σίγουρο όμως είναι ότι η τελική εμφάνιση του μνημείου όχι μόνο θα μας ανταμείψει αισθητικά αλλά θα αποτελέσει και καθ’ ολοκληρίαν ένα μνημείο αντάξιο της ιστορίας του Ροδιακού λαού.

Pin It on Pinterest