Πάμε για περπάτημα στη Λίμνη των Νάνων;

Συνεπής στο ραντεβού «Πάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας» το τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου σας περιμένει όλους την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 09:45π.μ. στο δρόμο προς Έμπωνα. Οι πεζοπόροι θα ξεκινήσουν από την περιοχή «Χιώτες» λίγο πριν το λατομείο του χωριού Έμπωνα, με κατεύθυνση τη «Λίμνη των Νάνων».
Το Ροδιακό Δάσος για ακόμη μια φορά χάραξε μια μαγευτική διαδρομή, περίπου 5χλμ. στον ευρύτερο χώρο της περιοχής, αποκαλύπτοντας την ομορφιά και την απλότητα της φύσης. Θα περπατήσουμε σε μια κοιλάδα με πολλές καλλιέργειες και πλούσιο φυσικό περιβάλλον με πλατάνια, πεύκα, κυπαρίσσια βελανιδιές, αρωματικά φυτά φασκόμηλα λαδανιές, ροδακινιές, πορτοκαλιές, φραγκοσυκιές. Στη λίμνη των Νάνων η πανίδα είναι εξαιρετική, αφού την περιοχή επισκέπτονται αρκετά υδρόβια πτηνά. Θα φτάσουμε στον αρχαίο οικισμό των Νάνων, όπου θα απολαύσουμε την  πανοραμική θέα της γύρω περιοχής. Η κατάληξη της διαδρομής θα είναι στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης
Το πρόγραμμα όμως δεν τελειώνει εδώ!
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο της Κρητηνίας, καθώς και το  Κάστρο της.
Λεωφορεία θα διαθέσουν η δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών ΡΟΔΑ και η Δημοτική Ενότητα Αρχαγγέλου. Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τη πλατεία Δημαρχείου στις 8:45πμ.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων (θα κρατηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας) μπορείτε να επικοινωνήστε με το Τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, κ. Κατσαρός Κωνσταντίνος, τηλ. 22410-79801 από 8.00πμ – 2.00μμ έως και την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου.
perpatima_1

Pin It on Pinterest