Έληξε η περιπέτεια των Καλύμνιων ψαράδων στην Αίγυπτο

Μετά από μια περιπέτεια περίπου σαράντα ημερών, οι τρεις Καλύμνιοι ψαράδες που βρίσκονταν στην  Αίγυπτο βρίσκονται ήδη από χθες καθ’ οδόν προς την Κάλυμνο με το σκάφος τους.

 

Έληξε πράγματι η περιπέτεια των ναυτικών του Καλύμνικου αλιευτικού σκάφους «Άρχοντας Μ», Νηολογίου Καλύμνου 524, αφού επιστρέφουν στο νησί τόσο ο πλοιοκτήτης Μιχάλης Καρδούλιας όσο και τα μέλη του πληρώματος, που βρίσκονταν στην Αίγυπτο από τις 8 Σεπτεμβρίου 2014.  

 

Το αλιευτικό σκάφος, ενώ το έπλεε σε διεθνή ύδατα και σε απόσταση 20 και πλέον ναυτικών μιλίων από τις Αιγυπτιακές ακτές ,ακινητοποιήθηκε από  σκάφος της Αιγυπτιακής ακτοφυλακής  για έλεγχο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Ναυτική Βάση EL SALUM.

 

Ο καπετάνιος και το πλήρωμα οδηγήθηκαν στις φυλακές απ’ όπου και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τριήμερο κράτηση. Όμως το σκάφος δεν αποδεσμεύτηκε και κρατήθηκε έκτοτε από τις αιγυπτιακές αρχές, παρόλο που πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές σε σχέση με τον εξοπλισμό ενώ διέθετε την απαραίτητη άδεια που ήταν σε ισχύ.

 

Αύριο Τετάρτη αναμένονται να φτάσουν στο νησί και να λήξει ουσιαστικά η περιπέτεια και η αγωνία τόσο των ψαράδων μας όσο και των οικογενειών τους.

Για την απεμπλοκή των Καλύμνιων ψαράδων υπήρξε κινητοποίηση από τους τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι ενήργησαν άμεσα και σε πολλά επίπεδα, ώστε να επέλθει το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Πηγή : Παλμός της Καλύμνου

Pin It on Pinterest