Έτοιμος δηλώνει ο Γ. Γαλουζής για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ της Καλύμνου

Ετοιμότητα και αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση του χρόνιου και καυτού προβλήματος με την συνεχιζόμενη λειτουργία του ΧΑΔΑ (χωματερή) στα Γιανναχώραφα, έδειξε ο Δήμαρχος Γιάννης Γαλουζής στο χθεσινό ΔΣ.

 

Απαντώντας σε ερώτηση της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος έδειξε πράγματι την αποφασιστικότητά του να δώσει επιτέλους λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα, που βασανίζει την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια, ενώ καμία από τις Δημαρχίες που πέρασαν δεν έδωσε λύση.

Αυτό που τόνισε είναι πως η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ θα γίνει, είτε προχωρήσει είτε όχι η απαλλοτρίωση του χώρου και δήλωσε πως είναι έτοιμος και για ένα “σχέδιο Β'”, σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες της περιοχής, η συνέχιση των εργασιών.

Η πλέον “καυτή πατάτα”, αυτή του ΧΑΔΑ και η αποκατάστασή του, έχει περιέλθει στα χέρια του νέου Δημάρχου, αφού οι πολιτικές των  προηγούμενων δημαρχιών δεν μπόρεσαν να δώσουν μια λύση. Και δεν είναι το μόνο μείζον θέμα, που αναλαμβάνει η Δημαρχία Γαλουζή να διεκπεραιώσει μέσα στην πενταετία που άρχισε ήδη να διανύει από την πρώτη του Σεπτέμβρη!

Επιπλέον η νέα Δημοτική Αρχή, οφείλει να φέρει εις πέρας το έργο αυτό, αφού είναι μια “βραδυφλεγής βόμβα” στα χέρια της, σε σχέση με τα επαπειλούμενα πρόστιμα από την ΕΕ, που ανέρχονται στα 71 χιλ. ευρώ ημερησίως!

Ένα ζήτημα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως “μνημείο” πολιτικής ανικανότητας και σκοπιμοτήτων, το οποίο όχι μόνον άπτεται της ανάπτυξης του νησιού αλλά και της υγείας των δημοτών, αφού οι εκπομπές καρκινογόνων ουσιών από την συνεχιζόμενη καύση των σκουπιδιών, είναι η μόνιμη απειλή για όλους.

Χρόνια τώρα “χάσκει” στα βουνά η “τρύπα” του ατελείωτου έργου του ΧΥΤΑ, που ταλαιπώρησε μιαν ολόκληρη κοινωνία, οδηγώντας στα άκρα την πολιτική αντιπαλότητα στο νησί, ενώ “προσέφερε” σκηνές απείρου κάλλους με τις ατέλειωτες συνεντεύξεις και την είσοδο στη ζωή μας των “video wall”, τον διασυρμό πολιτικών, δημοσιογράφων και επαγγελματιών, την ανοικτή σύγκρουση πολιτικών και επιχειρηματιών, ενώ οι υπόνοιες πλανιόνταν πάνω από το νησί και “το άρωμα” των σκανδάλων έπνιγε για χρόνια την όποια προσπάθεια για ανάπτυξη της Καλύμνου.

“Παλμός της Καλύμνου”

Pin It on Pinterest