Περιοδεία του Γιώργου Χατζημάρκου στη Μύκονο

Περιοδεία στην Μύκονο πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Απριλίου  ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνοδευόμενος από τον Επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Υποψήφιο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη  Δωδεκανήσου του Περιφερειακού Συνδυασμός του κ. Γιώργου Χατζημάρκου «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ Νότιο Αιγαίο» κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.

Στη Μύκονο, οι κ.κ. Γιώργος Χατζημάρκος και Χαράλαμπος Κόκκινος, καθώς και στελέχη της παράταξης, παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία στο Ναό της Αγίας Κυριακής χωροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεου Β’  και τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας της Τουρλιανής. Είχαν συναντήσεις με τη Δημαρχεύουσα κ. Ειρήνη Γρυπάρη, τους υποψηφίους Δημάρχους του νησιού, στελέχη της Αυτοδιοίκησης, φορείς και πολίτες της Μυκόνου. Περιόδευσαν στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Χώρας και της Άνω Μεράς.

Σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας όπως είναι η Μύκονος απαιτείται η στήριξη της πολιτείας. Το διαφαινόμενο πρόβλημα της λειψυδρίας στο «νησί των ανέμων», λόγω των ελάχιστων φετινών βροχοπτώσεων, πρέπει να τύχει της κρατικής μέριμνας: με ενίσχυση της χρηματοδότησης για μεταφορά νερού  στο νησί και με ενίσχυση και βελτίωση των μονάδων αφαλάτωσης. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το νησί έχει εκφράσει την «αμέριστη συμπαράστασή» της αλλά δυστυχώς ποτέ δεν πέρασε από τη θεωρία στην πράξη. Σε αντίθεση με τη σημερινή απαξίωση της Μυκόνου από την Περιφερειακή Αρχή θυμίζουμε ότι την περίοδο 2004-2009 υλοποιήθηκαν από πόρους του Γ’ ΚΠΣ και του «ΘΗΣΕΑ» δράσεις και έργα που ο προϋπολογισμός τους ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Την Κυριακή 13 Απριλίου, ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συνοδευόμενος από τους  υποψηφίους του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΜΠΡΟΣΤΑ Το Νότιο Αιγαίο» για τη χωρική ενότητα Τήνου, κ. Γιάννη Γιαγιά και κ. Σοφία Φωσκόλου, περιόδευσε στη Χώρα της Τήνου όπου η εικόνα του ημιτελούς λιμανιού αποκαλύπτει την έλλειψη πρωτοβουλιών και δράσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. C:\Documents and Settings\doe11.OMOSPONDIA\Τα έγγραφά μου\μεμονωμένα έγγραφα\Κόκκινος\Μπροστά το Ν. Αιγαίο.jpg

Το έργο ξεκίνησε στο νησί της Μεγαλόχαρης το 2009 και παραμένει ημιτελές  και «εγκυμονεί» κινδύνους  για τα εισερχόμενα καράβια και τους επιβάτες τους ειδικά τις ημέρες που υπάρχει θαλασσοταραχή. Το 2012 στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην Τήνο ο κ. Μαχαιρίδης υποσχέθηκε πρωτοβουλίες και λύσεις του προβλήματος. Δυστυχώς, από όσα υπεσχέθη η Περιφερειακή αρχή δεν υλοποίησε τίποτα…

Pin It on Pinterest