Περιοδεία του Σώρρα στα Δωδεκάνησα με μπράβους(βίντεο)

Περιοδεία στα Δωδεκάνησα κάνει ο αποφυλακισμένος με περιοριστικούς όρους Αρτέμης Σώρρας, επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσης.

Με αλλαγμένο λούκ και κοτσίδα τα μαλλιά και μπράβους να τον συνοδεύουν ο καταδικασμένος για απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου για τα υποτιθέμενα 600δις, πραγματοποίησε ομιλία στην γειτονική Κάλυμνο.

«Έχουμε πολύ καιρό να συναντηθούμε, κάτι οι φυλακές, αλλά σαν να μην πέρασε ένα λεπτό… Μου λείψατε όλοι, μου λείψανε όλα και τώρα θα είμαστε πιο δυνατοί. Ήδη έχουμε αγωνιστεί με νύχια και με δόντια, μας έχουν πολεμήσει όλα τα καθεστώτα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αρτέμης Σώρρας και τόνισε πως το κόμμα του «έχει σκληροπυρηνική πολιτική βασισμένη στην αλήθεια του δικαίου».

Η καταδίκη

Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ένοχο τον Αρτέμη Σώρρα μόνο για την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Οι δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντα και έτσι ο Αρτέμης Σώρρας, που βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενος επί δεκαοκτώ μήνες, θα επιστρέψει στην φυλακή. Μάλιστα, το δικαστήριο επιτάχυνε την όλη διαδικασία στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου έληγε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον κ. Σώρρα.

Αντίστοιχα με την εισαγγελική εισήγηση, όλοι οι 22 συγκατηγορούμενοι του Αρτέμη Σώρρα απαλλάχθηκαν, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, από το βαρύτατο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος τους και αφορούσε δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Η καταδίκη του κ. Σώρρα αφορά την προσπάθεια του να «επισημοποιήσει» ουσιαστικά, άκυρους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, μέσω δανεισμού 600 δισ. ευρώ που πρότεινε στο ελληνικό κράτος τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This