Περιμένοντας την διαφάνεια στο Δήμο της Ρόδου

Προς δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιακο.
Καλή δύναμη κ. δήμαρχε στην εντολή που έχεις πάρει από τον Ροδιακό λαό να διοικήσεις τον δήμο Ρόδου. Αν και σαν δημότης Ρόδου, αποδέκτης της πολιτικής και των υπηρεσιών του δήμου, έχω κάποιες σοβαρές επιφυλάξεις για κάποια πολιτικά άτομα μεταξύ των αντιδημάρχων σου, αυτές είναι δικες σου επιλογές, όχι δικες μου.

Η ανανέωση που υποσχόσουν προεκλογικά την κατάφερες μέχρι ένα σημείο, διότι άτομα που έχουν σημαδέψει την πολιτική τους πορεία περισσότερο με αποτυχία και που χρησιμοποιούν την πολιτική περισσότερο ως χώρο πελατειακών σχέσεων αντί για το γενικό συμφέρον, αυτοί έπρεπε να είχαν μπει στο περιθώριο και όχι να τους δώσετε αντιδημαρχια, οποτε εν μέρη αποτυχία η ανανέωση που υποσχέθηκες στον ροδιακό λαό, διότι η ανανέωση δεν επιτυγχάνετε με πολιτικά πρόσωπα που είναι στιγματισμένα με την αποτυχία και την απαξίωση των θεσμών. Στο πολιτικό πρόγραμμα σας εσείς και κάποιοι από τους συνεργάτες σας που τώρα ανέλαβαν και σημαντικές θέσεις στον δήμο Ρόδου, υποσχόσαστε στους πολίτες, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και σεβασμό στον πολίτη, όσον αφορά την λειτουργία του δήμου Ρόδου.

Επειδή εγώ ως πρώην πολιτικός στην Σουηδία που είναι μια από τις λιγότερο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου και με μια άριστη σε λειτουργία και αποτελεσματικότητα τοπική αυτοδιοίκηση, έχω ζήσει την πραγματική διαφάνεια και τον σεβασμό στον πολίτη, στην πράξη και όχι στα ευχολόγια της Χαλιμάς, θα σας δοκιμάσω δημοσίως στην πράξη στα μάτια του ροδιακού λαού για το πόσο σεβόσαστε την διαφάνεια και τον σεβασμό στον πολίτη που υποσχόσαστε και θα σας παρουσιάσω σε αυτό μου το άρθρο μια υπόθεση κακής δημόσιας λειτουργίας και διαφάνειας στο τοπικό διαμέρισμα Άφαντου που βρίσκετε κάτω από τη γενική ευθύνη του δήμου Ρόδου και που είναι ένα κακό παράδειγμα διαφάνειας και σεβασμού στους νόμους και τον θεσμό που υπηρετούν.

Συγκεκριμένα την 8/1/2014 κατέθεσα στο τοπικό συμβούλιο της δημοτικής ενότητας Άφαντου μια αίτηση σχετικά με μια υπόθεση όπου μετά από απόφαση του τοπικού Δ. Σ. Άφαντου παραχωρήθηκε σε ιδιώτη μέρος του δημόσιου δρόμου για να τον χρησιμοποιήσει ως ιδιωτικό χώρο στάθμευσης αφαιρώντας συγχρόνως το δικαίωμα στους υπόλοιπους φορολογούμενους πολίτες να χρησιμοποιούν τον χώρο αυτό για τα οχήματα τους. Η δικαιολογία της αποφάσεως αυτής του τοπικού Δ. Σ. στηριζόταν στο ότι ο ιδιώτης αυτός έχει πρόβλημα υγείας. Ο χώρος στάθμευσης που παραχωρήθηκε βρίσκεται στην οδό Περνου που είναι και ο κεντρικότερος δρόμος του Άφαντου με την μεγαλύτερη κυκλοφορία. Στο σημείο αυτό στάθμευσης που παραχωρήθηκε από τον δήμο στον ιδιώτη, χαράχτηκε κίτρινη γραμμή χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο σήμα ΑΜΕΑ η οτιδήποτε άλλο δημοτικό σήμα που να δικαιολογεί την ιδιωτική στάθμευση σε δημόσιο δρόμο και μάλιστα με κίτρινη γραμμή. Από ότι γνωρίζω υπάρχουν αρκετοί άλλοι συμπολίτες μας στο Άφαντου που έχουν προβλήματα υγείας, όμως δεν τους έχουν δοθεί δημόσιοι χώροι για να σταθμεύουν τα οχήματα τους.

Εκτός αυτού ο δημόσιος χώρος που παραχωρήθηκε ως χώρος στάθμευσης στον ιδιώτη βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο παραβιάζει τον Κ.Ο.Κ. αφού βρίσκεται ακριβώς πάνω σε γωνία δυο δρόμων με αποτέλεσμα οι οδηγοί που εξέρχονται από τον παράπλευρο δρόμο για να μπουν στον κεντρικό δρόμο Περνος, να έχουν σοβαρό πρόβλημα ορατότητας αφού το όχημα που είναι σταθμευμένο σχεδόν μόνιμα στον χώρο που παραχώρησε ο δήμος, είναι εμπόδιο ορατότητας για τους άλλους οδηγούς με εμφανέστατο κίνδυνο ατυχήματος λόγο ελλείψεως της ορατότητας. Για τον λόγο αυτό και για λόγους δημόσιου συμφέροντος και δημόσιας ασφάλειας κατέθεσα την αίτηση μου με αριθ. Πρ. 6/1239 όπου και ζητούσα επεξηγήσεις από το Δ. Σ. Αφαντου, για την απόφαση του αυτή.

Η απάντηση που πήρα ήταν μια ασαφής απάντηση και που δεν απαντούσε στα ερωτήματα μου. Όποτε κατέθεσα και δεύτερη αίτηση με αριθ. Πρ. 6/32241 ζητώντας περισσότερες διευκρινήσεις. Δεν πήρα όμως ποτέ απάντηση σε αυτό το έγγραφο αίτημα μου αν και ο δήμος είναι υποχρεωμένος βάση της ισχύουσας νομοθεσίας να απαντά στα αιτήματα των πολιτών. Πρόσφατα κατέθεσα νέα αίτηση για το θέμα αυτό στο νέο Δ. Σ. του τοπικού διαμερίσματος Άφαντου με αριθ. Πρ. 101947 της 17/09/2014 ζητώντας απάντηση στα ερωτήματα μου λόγο του ότι το πρόβλημα ακόμα παραμένει αφού το συγκεκριμένο όχημα 10 μήνες τώρα συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον δημόσιο αυτό χώρο, ως ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και μάλιστα σε σημείο που να υπάρχουν σοβαροί λόγοι ατυχήματος για τους υπόλοιπους πολίτες, οδηγούς και πεζούς. Στο όνομα της διαφάνειας που τόσο διακηρύττουν οι συνεργάτες σας και το προεκλογικό πρόγραμμα σας κ. δήμαρχε ζητώ μέσα στα χρονικά όρια που ορίζει ο νόμος, την έγγραφη απάντηση στην αίτηση μου από τους συνεργάτες σας στο Άφαντου προς όφελος του γενικού συμφέροντος και της δημόσιας ασφάλειας. Υπενθυμίζω ότι για αυτά τα θέματα δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας ασφάλειας των πολιτών κατέθεσα επί δημαρχίας κ. Κουσουρνα, δυο μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία κατά του πρώην πρόεδρου του τοπικού συμβουλίου Αφαντου και κατά παντός υπευθύνου του δήμου Ρόδου για την προκλητική αδιαφορία τους στα θέματα αυτά.

Μια μηνυτήρια αναφορά για το καμπαναριό του Άγιου Τρύφωνα στα Κολύμπια που έξι χρόνια τώρα παραμένει στοιχειωμένο με σταματημένο το έργο συντήρησης και με τις επικίνδυνες σκαλωσιές να το περιζώνουν και πάνω από τους πιστούς που επισκέπτονται την εκκλησία, και μια μηνυτήρια αναφορά για την δημοτική παιδική χαρά στο Άφαντου. Για τις μηνυτήριες μου αυτές αναφορές η δικαιοσύνη έχει αναλάβει τις υποθέσεις. Κλείνοντας το άρθρο μου σας υπενθυμίζω ότι ως πολίτης/δημότης Ρόδου, αποδέκτης των υπηρεσιών του δήμου και της κοινωνικής πολιτικής του, αλλά και ως Κοινωνικός Λειτουργός που Λειτουργεί για την Κοινωνία με την έγκριση και στήριξη του Ελληνικού κράτους και της Ε. Ε. θα συνεχίσω να αγωνίζομαι κατά της διαφθοράς που κατέστρεψε και καταστρέφει τον τόπο μας, και θα υπερασπίζομαι μεταξύ άλλων το καλό και νόμιμο του δημοσίου συμφέροντος προς όφελος της κοινωνίας μας και του γενικού καλού των πολιτών και πιστεύω ότι δεν είσαστε ενάντια στο να με υποστηρίζετε στην δραστηριότητα μου αυτή.

Γιώργος Νικολής

Pin It on Pinterest