Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών και ανακύκλωσης σε σχολεία της Ρόδου

Σήμερα Τρίτη 15/12/2015 στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου παρουσία του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, εκπροσώπων των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου καθώς και εκπροσώπων σχολικών μονάδων του Δήμου Ρόδου έγινε παρουσίαση του ολοκληρωμένου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ρόδου.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου μεταξύ άλλων ανέφερε πως ″Ο Δήμος Ρόδου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων, πρωτοπορεί με στοχευόμενες δράσεις ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και συμμετοχικότητας της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, διοργανώνοντας σε συνεργασία με το εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και της ενεργής συμμετοχής τους στην διαδικασία της ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν σχεδιαστεί και μετά τις γιορτές θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες δράσεις του προγράμματος :
1. Περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών με χρήση ειδικού έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού.
2. Δημιουργία σημείων ανακύκλωσης, εντός των σχολικών μονάδων, για την χωριστή συλλογή χάρτινων, πλαστικών και μεταλλικών συσκευασιών.
3. Εβδομάδες ανταποδοτικής ανακύκλωσης με την χρήση ολοκληρωμένου κινητού κέντρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης και την διοργάνωση μεγάλων διαγωνισμών ανακύκλωσης.
4. Μεγάλος διαγωνισμός ανακύκλωσης για τους μαθητές του Δήμου Ρόδου με χρήση των ολοκληρωμένων κέντρων ανταποδοτικής ανακύκλωσης που λειτουργών σε κεντρικά σημεία του νησιού.
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε 36 σχολικές μονάδες (14 Δημοτικά Σχολεία και 22 Γυμνάσια-Λύκεια-ΙΕΚ) με συνολικό δυναμικό περίπου 7.500 μαθητών ενώ τον επόμενο χρόνο θα υπάρχει δυνατότητα το πρόγραμμα να επεκταθεί σε περισσότερες σχολικές μονάδες.
Μέσα από το πρόγραμμα θα αναδειχθούν ενεργοί πολίτες και πρεσβευτές της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίοι θα αποτελέσουν παράδειγμα για τις μεγαλύτερες γενιές.″
Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δήλωσαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τις ολοκληρωμένες δράσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους στην επιτυχία του προγράμματος.

Pin It on Pinterest

Share This