Ο Διεθνής Σύλλογος Δωδεκανήσου διοργανώνει μια Ομάδα Υποστήριξης για τον καρκίνο

Παρόλο που πολλοί άνθρωποι έχουν πληγεί από τον καρκίνο, πολύ λίγοι μιλούν γι’ αυτόν. Μερικοί δεν χρησιμοποιούν τη λέξη, ενώ άλλοι αναφέρονται στη νόσο με διαφορετικό όνομα.

Όμως, όπως και αν τον ονομάσουμε, ο καρκίνος βρίσκεται πολύ κοντά μας. Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως ένας στους τρεις ανθρώπους βιώνει αυτή την ασθένεια κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο Διεθνής Σύλλογος Δωδεκανήσου οργανώνει μια Ομάδα Υποστήριξης για τον καρκίνο.

Πρόκειται για μια ομάδα με κύριο στόχο να υποστηρίξει κάθε άνθρωπο που έχει έρθει σε άμεση επαφή με τον καρκίνο, μέσα από τον ρόλο του ως ασθενή, ως φροντιστή, ως συγγενή ή ως φίλου και αφορά τόσο τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί στο παρελθόν όσο και εκείνους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με την ασθένεια.

Η ομάδα μας επιδιώκει να βοηθήσει τους ανθρώπους αυτούς να αλληλεπιδράσουν, να γνωριστούν, να μιλήσουν και να ακούσουν ο ένας τον άλλον, καθώς και να μοιραστούν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους σχετικά με την εμπειρία τους.

Την ομάδα μας θα συντονίσουν δυο εκπαιδευμένες επαγγελματίες ψυχολόγοι:
η Άννα Κλαδογένη, εκπαιδευμένη στη Ψυχοθεραπεία Gestalt και τη Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία και η Φλώρα Χατζημανώλη, εκπαιδευμένη στη Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία και εκπαιδευόμενη στη Συστημική Ψυχοθεραπεία

Η ομάδα μας αναμένεται να ξεκινήσει τις συναντήσεις της τον Ιανουάριο του 2016, με συχνότητα δύο φορές το μήνα και με διάρκεια από 1,5 έως 2 ώρες ανά συνάντηση, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες. Ο χώρος των συναντήσεων θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Τα μέλη της ομάδας μπορεί να είναι δίγλωσσα και για αυτό η κύρια γλώσσα της ομάδας (Ελληνικά ή Αγγλικά) θα καθοριστεί από τα αιτήματα των ενδιαφερόντων, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα μετάφρασης.

Όλοι όσοι συνδέονται με κάποιον τρόπο με τον καρκίνο, είναι ευπρόσδεκτοι να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή τους στην ομάδα! Ωστόσο, ο αριθμός των μελών της ομάδας θα είναι περιορισμένος!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα: 6938373954, 6938653985 ή 6977366850, Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 16. 00.

Pin It on Pinterest

Share This