Συνάντηση Δημάρχου με αντιπροσωπεία της ΠΕΔΜΕΔΕ Δωδεκανήσου – Συνεργασία με Αντώνη Βουτσίνο

Η αποτελεσματικότερη συνεργασία Δήμου Ρόδου με τους εργολήπτες δημοσίων έργων και η αυστηρότερη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας κυρίως στις προθεσμίες παράδοσης των έργων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης -συνεργασίας του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου με τον πρόεδρο της ΠΕΔΜΕΔΕ παραρτήματος Δωδεκανήσου κ. Θωμά Μητσόπουλο και μελών του διοικητικού συμβουλίου, σήμερα στο γραφείο του δημάρχου, παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου.
Ο δήμαρχος εστίασε στην ανάγκη καλύτερου συντονισμού εργολάβων δημοσίων έργων και Τεχνικών – Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να ολοκληρώνονται εντός των προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος, τα έργα που αναλαμβάνουν, με απώτερο στόχο την εξάλειψη του φαινομένου των συχνών παρατάσεων που παρατηρούνται στην υλοποίηση των έργων και οι οποίες οφείλονται είτε στην πληθώρα γραφειοκρατικών διαδικασιών, είτε στην καθυστέρηση αποπληρωμών των έργων λόγω παραμονής των ενταλμάτων επί μακρόν στο αντίστοιχο γραφείο ή και στο Ταμείο. Το θέμα υπενθυμίζουμε, συζητήθηκε και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επί τάπητος τέθηκε επίσης, η πορεία των έργων του δήμου που είναι σε εξέλιξη σε όλο το νησί, καθώς και οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Η αντιπροσωπεία της ΠΕΔΜΕΔΕ δεσμεύθηκε σε επόμενη συνάντηση με το δήμαρχο να καταθέσει τις προτάσεις της με στόχο την καλύτερη συνεργασία της με το δήμο στα θέματα που ετέθησαν από τη δημοτική αρχή.

………………..
Η ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ και η επίσπευση των εκτελούμενων έργων και αυτών της νέας προγραμματικής περιόδου, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, με τον προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Αντώνη Βουτσίνο, παρουσία και του αντιδημάρχου Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου.
…………..

ΠΕΔΜΕΔΕ-1 Δήμαρχος -Βουτσίνος

Pin It on Pinterest