Οι Πάτμιοι της Ρόδου έκοψαν την πίτα τους

Την Βασιλόπιτα τους έκοψαν τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 στην κατάμεστη φιλόξενη αίθουσα του ξενοδοχείου PLAZA .Ακολούθησε η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. κ. Μάνος Κόνσολας, ο Αντιπεριφερειάρχης και μέλος του Συλλόγου κ. Αντώνης Χατζηιωάννου, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Αντώνογλου, εκπροσωπώντας τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου κ. Νίκος Κωνσταντινίδης ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, επίσης μέλος του Συλλόγου κ. Ιάκωβος Ν. Γρύλλης και ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Κέντρου Υγείας Πάτμου κ. Νικήτας Τσαμπαλάκης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κόνσολας υπογράμμισε πως ” με την παρουσία του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου στη Ρόδο αποτυπώνεται έντονα η πολιτιστική ταυτότητα της Δωδεκανήσου αλλά και της Πάτμου ιδιαίτερα μέσα από τις κληρονομικές ρίζες της που έχουν τεράστια ιστορία. Οι αξίες της Πάτμου δεν αμφισβητούνται και εμείς σ΄ αυτές επενδύουμε για να πάμε μπροστά”. Και ο κ. Κόνσολας τόνισε: ” Η Πάτμος συνεχίζει τις προσπάθειές της να παραμείνει ψηλά και να πρωτοπορεί σε πολλά θέματα”. Την στενή συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση και με όλους τους φορείς του νησιού επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηιωάννου, ενώ ο κ. Κωνσταντινίδης εξήρε την παρουσία του Συλλόγου στις δράσεις της Ομοσπονδίας, αναφέροντας πως ταμίας της είναι ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου κ. Νικόλαος Γρύλλης, επισημαίνοντας και την δική του συνεισφορά στην πορεία του.

 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου Ο Όσιος Χριστόδουλος δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Ρόδου και την διοίκηση του ΔΟΠΑΡ για την παραχώρηση του χώρου όπου γίνονται τα μαθήματα χορού των ομάδων του, αναφέρθηκε επιγραμματικά στις δραστηριότητες του Συλλόγου:

 

Στην έκδοση του Ημερολογίου 2014 που είναι αφιερωμένο στον καλλιτέχνη φωτογράφο Γιάννη Κοζά.

 

Στις παρεμβάσεις που έγιναν για να στηριχθούν κοινωνικές δράσεις.

 

Στην συμβολή του για την έκδοση του νέου μυθιστορήματος της εκπαιδευτικού και συγγραφέως κ. Καίτης Καπαδάκη Σπύρου ” Το Νυφικό της Θάλειας”.

 

Στην αγαστή συνεργασία που υπάρχει με την Ι.Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και τον Δήμο Πάτμου ( ο οποίος προσέφερε στην εκδήλωση και αντίτυπα του φετινού ημερολογίου).

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη κυρίες Ντίνα Ε.Χατζηκώστα, Ρίτσα Μ. Ευγενικού, Αργυ Γκόνου και Μαρία Αντωνοπούλου, που ώς τελετάρχες της βραδιάς, φρόντισαν για τα δώρα και την άψογη οργάνωση. Επίσης συνεχάρη απο την πλευρά του Συλλόγου και τους δύο μαθητές από την Πάτμο Νίκο Καστή ( σπουδαστή της Πατμιάδας του Γένους Σχολής) και Γρύλλη Ευδοκία ( μαθήτρια του ΓΕΛ Πάτμου ) που τιμήθηκαν από τους LIONS Ηλιούσα Ρόδου διότι πρώτευσαν.

 

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο πατέρας Νεκτάριος Πόκκιας (απόφοιτος της Πατμιάδας του Γένους Σχολής μας) μεταφέροντας και τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου. Τυχερός αναδείχθηκε ο μικρός Μανόλης Βασιλώτος που μαζί με το φλουρί που αντιστοιχούσε σε ένα κόσμημα προσφορά ( για άλλη μία φορά) του συμπολίτη μας χρυσοχόου κ. Θεόδωρου Τσιμπιδάκη κέρδισε και μια τριήμερη διανυκτέρευση σε μονάδα της Πάτμου.

 

Ακολούθησε η εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου με την ευθύνη και καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου τους συμπατριώτη μας κ. Μιχάλη Λαουντου, αποσπώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. ( Τα μαθήματα συνεχίζονται κάθε Σάββατο στις εγκαταστάσεις του ΠΟΔΡ). Τα εύσημα για την άψογη λειτουργία του τμήματος έλαβαν οι υπεύθυνοι του, η Γραμματέας του Συλλόγου Ευαγγελία Γρύλλη, (αρμόδια για την ιματιοθήκη και την εμφάνιση των συμμετεχόντων στις ομάδες) και ο ταμίας κ. Ευθύμιος Χατζηκώστας ( αρμόδιος για το χορευτικά τμήματα). Έκπληξη της βραδιάς ήταν η φέρελπις νεαρή Φωτεινή Καρκαλή, που παρα το πολύ μικρό της ηλικίας της συγκίνησε με έναν σκοπό στη λύρα. Η βραδιά έκλεισε με την εμφάνιση των μουσικών: Ειρήνης Ευγενικού και Μιχάλη Ευγενικού στη λύρα και το τραγούδι, Αντώνη Σιμιξή, στο λαούτο, και Δέσποινα Σαλαμαστράκη στα πλήκτρα.

 

Pin It on Pinterest