Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κ. Διακογεωργίου στην« Tελετή απονομής Πολεμικών Σημαιών στις Διοικήσεις Άμυνας Νήσων Καρπάθου (ΔΑΝ Καρπάθου) και Σύμης (ΔΑΝ Σύμης) από τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας Βιομηχανίας & Φυσικών Πόρων κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου παρέστη την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις εκδηλώσεις «Τελετή απονομής Πολεμικών Σημαιών στις Διοικήσεις Άμυνας Νήσων Καρπάθου (ΔΑΝ Καρπάθου) και Σύμης (ΔΑΝ Σύμης)» που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ») από τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Εκκλησίας καθώς και αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά το χαιρετισμό του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο κ. Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε τις ευχές και τον σεβασμό του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου σ΄αυτή τη σεμνή και υψηλού συμβολισμού τελετή. Ο ίδιος δήλωσε: Εκφράζω τον σεβασμό μου και την τιμή μου προς το εθνικό μας σύμβολο την Ελληνική Σημαία. Η σημερινή απονομή Πολεμικών Σημαιών υποδηλώνουν την αγάπη και τους δεσμούς μας με την πατρίδα. Υποδηλώνουν την τιμή και τους αγώνες των νησιών μας Σύμης και Καρπάθου για να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια. Είμαστε περήφανοι για τα Τάγματα Εθνοφυλακής που ως ακοίμητοι φρουροί είστε εδώ για να διαφυλάσσεται την εθνική κυριαρχία και εδαφική μας ακεραιότητα.

Στη συνέχεια συνεχάρη τον Στρατηγό και τα στελέχη της Μεραρχίας για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης. Ο Στρατηγός κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην ιστορικότητα και τον συμβολισμό της ιερής εικόνας «Σύναξις των Εν Δωδεκανήσω Αγίων» που κοσμεί την είσοδο της Μεραρχίας δωρεάν της οικ. του κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου , με την ευχή η χάρη των Αγίων να συνδράμει να βοηθάει, να εμπνέει τον Ελληνικό Στρατό.

Pin It on Pinterest

Share This