Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η δημοπράτηση του δρόμου της Μεσογειακής Χάραξης στην πόλη της Ρόδου

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις υποδομές, κ. Γιώργο Καραγιάννη και την Γενική Γραμματέα Υποδομών, κα. Μαρία – Έλλη Γεράρδη, για το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου της Μεσογειακής Χάραξης στην πόλη της Ρόδου.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συναντίληψης και συνεννόησης, ανέδειξε μια μεγάλη και σημαντική είδηση αφού ο κ. Καραγιάννης ανακοίνωσε ότι η δημοπράτηση του έργου θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Είναι ένα έργο που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και η ωρίμανση και η εξέλιξή του έχει συνδεθεί με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μάνος Κόνσολας έχει δώσει πραγματική μάχη για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Ως βουλευτής και Τομεάρχης Τουρισμού, όταν η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση είχε καταθέσει ερώτηση μαζί τον κ. Καραμανλή για την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Με συντονισμένες ενέργειες, στις αρχές του 2020, παρατάθηκε για ένα χρόνο η σύμβαση για τη μελέτη και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η χρηματοδότηση των συμπληρωματικών μελετών.

Είναι το πιο μεγάλο έργο υποδομής για τη Ρόδο των τελευταίων χρόνων, με συνολικό προϋπολογισμό 40 εκατομμυρίων ευρώ και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αφού έχει συμπεριληφθεί στην πρόταση του υπουργείου Υποδομών για χρηματοδότηση από το Τομεακό Πρόγραμμα Υποδομών Μεταφορών του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Ο νέος αυτός σύγχρονος και ασφαλής οδικός άξονας, θα ξεκινάει από το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και θα καταλήγει στον υπάρχοντα κόμβο Παστίδας, της οδού Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο.

Αναμένεται να μειώσει την απόσταση ανάμεσα στην πόλη της Ρόδου και το αεροδρόμιο και να αποσυμφορήσει τον παραλιακό δρόμο και τον αστικό ιστό από την κυκλοφορία.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Καραγιάννη που έχει αντιληφθεί τη σημασία αυτού του μεγάλου έργου για τη Ρόδο και «τρέχει» ήδη τις διαδικασίες για να γίνει η δημοπράτησή του μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Μάλιστα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες του υποτμήματος από τον ισόπεδο κόμβο Κανδηλίου έως το Αεροδρόμιο και ολοκληρώνονται με γρήγορους ρυθμούς και οι υπόλοιπες.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο έργο υποδομής για το νησί. Ένα έργο που μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο 2022».

Pin It on Pinterest

Share This