Παρέμβαση σκοταδισμού απο την μητρόπολη Ξάνθης που προσπάθησε να ακυρώσει metal συναυλία

Αναστάτωση επικρατεί στη Ξάνθη μετά την προσπάθεια του τοπικού μητροπολίτη να ακυρώσει συναυλία, μετά από πιέσεις που δέχτηκε, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το Σάββατο στην πόλη της Θράκης είχε προγραμματιστεί συναυλία του frontman του γνωστού metal συγκροτήματος Rotting Christ, Σάκη Τόλη, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία για την προώθηση του πρώτου του προσωπικού άλμπουμ.

Αν και ο τραγουδιστής έφτασε στην Ξάνθη χωρίς το συγκρότημα κάποιοι ενοχλήθηκαν, με έναν εξ αυτών να είναι, μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμονας, ο οποίος προσπάθησε να ακυρώσει τη συναυλία.

Πάντως, οι ιδιοκτήτες του club που θα εμφανιζόταν ο Σάκης Τόλης δεν έλαβαν υπόψη τους τις αντιδράσεις και τελικά η μουσική βραδιά έγινε κανονικά.

Μετά τη συναυλία η μητρόπολη Ξάνθης ενημέρωσε τους πιστούς πως προσπάθησε να ακυρώσει την εμφάνιση, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ άφησε αιχμές κατά των ιδιοκτητών του μαγαζί, για τους οποίους τονίζει ότι απομακρύνονται από την εκκλησία.

«Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ενημερώνει τους πιστούς Χριστιανούς για τις ενέργειές του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Παντελεήμονος σχετικά με την πρόσφατη μουσική εκδήλωση των SAKIS, TOLIS +613, οι οποίοι συμμετέχουν και στο συγκρότημα Rotting Christ, που έλαβε χώρα στην επιχείρηση «ΜΙΣΙΡΛΟΥ». Ο Σεβασμιώτατος εγκαίρως κάλεσε στο γραφείο τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης και ζήτησε την ματαίωση της εν λόγω εκδηλώσεως, διότι αποτελεί βλασφημία της πίστεως, και μάλιστα απέστειλε και σχετική επιστολή επί το επισημότερον. Ἡ εκδήλωση δυστυχῶς πραγματοποιήθηκε. Η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει την λύπη της και καταδικάζει την ενέργεια. Οἱ εν λόγω κύριοι υιοθετούντες τις περί Χριστού απόψεις του συγκροτήματος αποστασιοποιούνται από την Εκκλησία» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Pin It on Pinterest