Παρέμβαση ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για τα επεισόδια στ’ Αφάντου

Τα όσα συνέβησαν στη Ρόδο περνούν από το μικροσκόπιο των ποδοσφαιρικών αρχών…

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, προχώρησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης προς το σωματείο Αφάντου ΑΕΡ, για τα φοβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στον αγώνα με την Θύελλα Ραφήνας στο «σμαραγδένιο νησί».

Τα αδιανόητα επεισόδια εκτυλίχθηκαν πριν λίγες ημέρες στον αγώνα για την Γ’ Εθνική κατηγορία. Η αναμέτρηση διεξήχθη στην Ρόδο και τα επεισόδια ξεκίνησαν στις καθυστερήσεις, όταν οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να… κυνηγήσουν τους παίκτες της Θύελλας.

Οι παίκτες της ΑΕΡ Αφάντου, αντί να κατευνάσουν τα πνεύματα και να επιβάλλουν την ψυχραιμία, συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστών των φιλοξενουμένων.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της Αφάντου ΑΕΡ, με την ομάδα από το «νησί των ιπποτών» να κινδυνεύει με βαριές καμπάνες.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ο Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του σωματείου «Αφάντου ΑΕΡ». Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι στις 28-1-2024 στο Δημοτικό γήπεδο Αφάντου Ρόδου Δωδεκανήσου, μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Αφάντου ΑΕΡ – Θύελλα ΑΠΟ Ραφήνας, που έλαβε χώρα στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και συγκεκριμένα κατά την αποχώρηση των ποδοσφαιριστών προς τα αποδυτήρια, οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας τραυματίζοντας εξ αυτών τους ποδοσφαιριστές Γεώργιο Φλώρο και Κωνσταντίνο Αγγελή, προκαλώντας στον τελευταίο οίδημα αριστερού φρυδιού (πρήξιμο). Οι ανωτέρω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ. 4 περ. β’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Pin It on Pinterest