Παρεμβάσεις στην οδό Ιπποτών και την πλατεία Μουσείου για την αναβάθμιση της Μ.Πόλης

Τη σπουδαιότητα αλλά και τη βαρύτητα που δίνει η δημοτική αρχή στα ζητήματα που αφορούν την Μεσαιωνική Πόλη σε όλους τους τομείς, σηματοδοτεί η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, στα γραφεία της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων Γιώργος Κακούλης, Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, ο εντεταλμένος σύμβουλος εύρυθμης λειτουργίας και εφαρμογής των κανονιστικών διατάξεων Μεσαιωνικής Πόλης Βασίλης Ψυλλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο προγραμματισμός έργων και δράσεων όλων των αρμοδίων φορέων, με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της Μεσαιωνικής Πόλης σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τις παρεμβάσεις σε Μνημεία και ιστορικά κτίρια σε όλο το νησί της Ρόδου. Ιδιαίτερη έμφαση, πέραν της Παλιάς Πόλης, δόθηκε από τους συμμετέχοντες στις μελέτες του Εθνικού Θεάτρου, την ανάδειξη της Νέας Αγοράς, στο Λογοτεχνικό Κέντρο, τα Κρητικά, στην ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου και πλήθος άλλων σημαντικών κτιρίων και χώρων σε όλο το νησί. Τεχνικά έργα, συντηρήσεις μνημείων, ανάπλαση παραλιακής ζώνης όλα τέθηκαν επί τάπητος και όλα δένουν αρμονικά μπροστά στο κοινό σκοπό, την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων αυτού του τόπου για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Ρόδου.
Ήδη συνεργεία του δήμου Ρόδου υπό την επίβλεψη του κ. Ψυλλάκη έχουν ξεκινήσει ήδη τις παρεμβάσεις στην οδό Ιπποτών και την πλατεία Μουσείου.

Pin It on Pinterest

Share This