Βάζουν λεφτά από τη τσέπη τους για τα παράσημα!

Το Λιμενικό δεν χορηγεί τα παράσημα στους αξιωματικούς που τα δικαιούνται με αποτέλεσμα να πρέπει να τα πληρώσουν από τη τσέπη τους για να φοράνε στις επίσημες στολές. Αυτό καταγγέλλει με επιστολή που έστειλε στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρη Μπαντιά η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ).

Στην επιστολή με τίτλο «Για τη μη χορήγηση στα στελέχη των μεταλλίων – παρασήμων που δικαιούνται» η ΠΕΑΛΣ αναφέρει ότι μεταφέρει τα επανειλημμένα και δικαιολογημένα παράπονα μελών της αναφορικά με τη μη χορήγηση από την υπηρεσία στα δικαιούμενα στελέχη των απονεμημένων παρασήμων-μεταλλίων, αλλά και των σχετικών διπλωμάτων που τα συνοδεύουν.

Όπως αναφέρεται: «Ειδικότερα με το ΠΔ 247/06 (Α’ 261) και την αρ. πρωτ.: 1137.14/12/2007/02.02.2007 διαταγή αρχηγού ΛΣ καθορίζονται και περιγράφονται με λεπτομέρειες τα παράσημα, στρατιωτικά μετάλλια και τα μετάλλια των διαμνημονεύσεων των αξιωματικών ΛΣ, καθώς και ο τρόπος που αυτά αναρτώνται στην ανάλογη προβλεπόμενη στολή. Δυστυχώς, διαπιστώνεται ότι η κατά τα άλλα αναλυτική και χρήσιμη κείμενη νομοθεσία καθώς και η σχετική εγκύκλιος δεν βρίσκουν εφαρμογή στην πράξη».

Το αποτέλεσμα είναι αξιωματικοί να παρίστανται σε τελετές-εκδηλώσεις χωρίς παράσημα ή με κάποια από αυτά «επειδή η υπηρεσία δεν έχει επιδείξει την απαιτούμενη μέριμνα για τη διάθεση – εφοδιασμό τους».

Η ΠΕΑΛΣ σημειώνει ότι «τα στελέχη να βιώνουν μία συγκρουσιακή κατάσταση προσήκουσας εκτέλεσης του καθήκοντος από τη μία και από την άλλη αισθήματος “ηθικής απαξίωσης” και αδυναμίας προβλεπόμενης εκτέλεσης των εντελλομένων, χωρίς βέβαια δική τους υπαιτιότητα, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά το φρόνημα και την εν γένει δέουσα υπηρεσιακή τους υπόσταση».

Επιπλέον οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αξιωματικών του Λιμενικού καταγγέλλουν προς τον αρχηγό του Σώματος ότι «σε μια εποχή που οι ένστολοι βιώνουν καθημερινά τον οικονομικό μαρασμό μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, δεν είναι δυνατόν να επωμίζονται άλλο ένα οικονομικό βάρος, δηλαδή να αναγκάζονται να καταβάλλουν οι ίδιοι το τίμημα της προμήθειας των παρασήμων- μεταλλίων που δικαιούνται».

Και του ζητούν να παρέμβει «προκειμένου η υπηρεσία να προβεί στον κατάλληλο προγραμματισμό και να χορηγήσει σε όλους τους αξιωματικούς (που δεν τα έχουν παραλάβει) τα μετάλλια – παράσημα (ως διεμβολές και ως κρεμαστά επί στολής με την οποία φέρεται ξίφος) και τα σχετικά διπλώματα που δικαιούνται».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest