Το Παραμυθοχώρι του Άη Βασίλη ζωντανεύει στ’ Αφάντου

Το Σαββατοκύριακο 27 & 28 ∆εκεμβρίου στον χώρο του 3ου ∆ημοτικού Αφάντου στήνεται ένα… γιορτινό χωριό, με καραμελόσπιτα, ήρωες παραμυθιών κι Άγιο Βασίλη.

Θεματικά σπιτάκια στον προαύλιο χώρο του σχολείου θα παρουσιάζουν ζωντανά ιστορίες από γνωστά παραμύθια, ενώ θα πουλούν παράλληλα γλυκά και λιχουδιές για τους μικρούς κι όχι μόνο φίλους.

Συγκεκριμένα στο δημοτικό σχολείο το διήμερο 27 & 28 ∆εκεμβρίου θα ζωντανέψουν τα παραμύθια: Η Χιονάτη, Η Σταχτοπούτα, Ο Πινόκιο, Τα 3 Γουρουνάκια και Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα. Στα θεματικά σπιτάκια θα αναπαρίσταται ζωντανά κάθε παραμύθι. Όσοι επισκεφθούν το Παραμυθοχώρι και τα θεματικά σπιτάκια του θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν και να αγοράσουν καραμελωμένα μήλα και γλειφιτζούρια από τη Χιονάτη, κάστανα από το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα, cupcakes από τα Τρία Γουρουνάκια, μαλλί της γριάς και ποπ κορν από τον Πινόκιο και ζεστή σοκολάτα κι αφεψήματα από την Σταχτοπούτα.

Ο Άγιος Βασίλης, μαζί με τα αγαπημένα του παιδιά που κάθε χρόνο ανυπομονούν για την πρωτοχρονιάτικη επίσκεψή του, θα προσφέρει ζεστό γάλα και μπισκότα και θα χαρίζει δώρα στους μικρούς του φίλους.

Στον ίδιο προαύλιο χώρο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει και τη ζωντανή φάτνη. Το Παραμυθοχώρι του Άη Βασίλη θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό το Σάββατο 27 ∆εκεμβρίου στις 17:00 και την Κυριακή 28 ∆εκεμβρίου από τις 10:00. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχουν δρώμενα, μουσικές συναυλίες, όπως θα δείτε και στο πρόγραμμα που παρατίθεται παρακάτω:

Πρόγραμμα

Σαββάτο 27/12

17:00 Έναρξη- Ανοίγουν τα φώτα με το συγκρότημα του Χρήστου Ανθούλα Highway Groove (Μιχάλης Σέντης- κιθάρα & φωνή, Παναγιάς Λευτέρης – τύμπανα, Γιώργος Xατζηκώστας – μπάσο)

18:00 Χορευτικό, το οποίο έχει επιμεληθεί η Νατάσα Χριστοφή

19:00-20:30 Τα μικρά παιδιά γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη

21:00 Χορευτικό από τους Καλικάτζαρους, επιμέλειας Νατάσας Χριστοφή

Κυριακή 28/12

11:00-15:00 Συγκομιδή φαρμάκων, είδη πρώτης ανάγκης και ρουχισμού για ευπαθή ομάδες.

15:30 Μουσική έναρξη με Djs

16:00 Ζωγραφική. Μικροί & μεγάλοι θα ζωγραφίσουν υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών σε έναν μεγάλο καμβά, ο οποίος και θα δωριστεί

18:00 Ο Gathan the Magician θα μαγέψει τους μικρούς του φίλους με τα κόλπα του

19:00-21:30 Ο Άη Βασίλης θα μοιράσει δώρα

22:00 Κλείσιμο με κάλαντα από την Φιλαρμονική Αφάντου

Το εορταστικό διήμερο οργανώνεται από το Γυμνάσιο Αφάντου με τη στήριξη του Συλλόγου Νεολαίας Αφάντου, τη συνεισφορά της τοπικής αυτοδιοίκησης κι υπό την αιγίδα του ∆ΟΠΑΡ. Την διοργάνωση έχει αναλάβει η Beyond group.