Παραμένει το πρόβλημα στην παροχή οξυγόνου στο Νοσοκομείο Ρόδου – Eπιβαρύνθηκε η υγεία ενός ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια κατέληξε

Στην υπερκατανάλωση απέδωσε την κατάρρευση του συστήματος οξυγόνου στο Νοσοκομείο Ρόδου η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος και Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Πολύμνια Γαλανού.
«Οι εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου δεν αντέχουν» ανέφερε σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, σημειώνοντας ότι το ίδρυμα μπορεί να υποστηρίξει συγκεκριμένα λίτρα οξυγόνου το λεπτό. «Ενώ παλαιότερα το μέγιστο οξυγόνο που ελάμβανε ένας ασθενής ήταν 15 λίτρα, τώρα ένας ασθενής με κορονοϊό μπορεί να χρειαστεί και 60 λίτρα» τόνισε.

Ερωτηθείσα αν ασθενής έχασε τη ζωή του λόγω του προβλήματος που προέκυψε, υποστήριξε ότι επιβαρύνθηκε η υγεία ενός ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια κατέληξε, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είναι γνωστό αν πέθανε εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Σημειώνεται ότι στις 3 Αυγούστου τέθηκε εκτός το σύστημα παροχής οξυγόνου του Νοσοκομείου, με τους εφημερεύοντες γιατρούς και τους νοσηλευτές βάρδιας να χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες φορητές φιάλες οξυγόνου για να παρέχουν οξυγόνο στους ασθενείς με covid, διασωληνωμένους και μη.
Το πρόβλημα δεν έχει ακόμα επιλυθεί, καθώς η πίεση του οξυγόνου όταν υπάρχει ζήτηση παραμένει χαμηλή.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ