Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης

Την παραίτησή του από τη θέση του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, μετά την αποτυχία του κόμματος να εκλέξει ευρωβουλευτή, αλλά και την κατρακύλα των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ στις Ευρωεκλογές, όπου συγκέντρωσε μόλις 1,2%. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή τον οδηγούν στο να υποβάλει στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτηση του.

Η ανακοίνωση της παραίτησής του

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις».

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Ολες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως θα προταθεί από πολλούς βουλευτές να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος ο Σπύρος Λυκούδης. Ολο το προηγούμενο διάστημα ήταν ο μόνος που δεν έκανε προσωπικές επιθέσεις στον Φώτη Κουβέλη και δεν απαίτησε την παραίτηση του. Ο κ.Λυκούδης έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της Ενιαίας Αριστεράς και ήταν ο πρώτος που είχε διαφωνήσει με τον Φώτη Κουβέλη για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό σημαίνει ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, το κόμμα θα ακολουθήσει εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την προηγούμενη.

Η απόφαση για την ημερομηνία διοργάνωσης Συνεδρίου θα αποφασιστεί στη Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Συνεδρίασης της ΔΗΜΑΡ.

Ισως να είναι πάλι υποψήφιος ο Κουβέλης

Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Φώτης Κουβέλης δεν παραιτήθηκε για να αποχωρήσει από την πολιτική και δεν αποκλείεται να είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Ολα θα εξαρτηθούν από τις κομματικές ισορροπίες και την βούληση της βάσης της ΔΗΜΑΡ. Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Κουβέλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και έλεγε σε συνεργάτες του που τον ρωτούσαν σχετικά «θα το σκεφτώ».

Πηγή: Iefimerida.gr

Pin It on Pinterest