ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου

Η Ολομέλεια της Συνομοσπονδίας, που συνεδρίασε τη Δευτέρα, αποφάσισε επίσης να προχωρήσει σε συλλαλητήριο όταν κατατεθεί το δεύτερο πακέτο μέτρων, ενώ υπάρχει έγκριση να αλλάξουν οι ημερομηνίες, αν απαιτηθεί από τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος της  ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος τόνισε ότι  γνωστό το 20% των 48 προαπαιτουμένων, ότι χρειάζεται να δουλέψει κάποιος τουλάχιστον 40 χρόνια ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιβολή εισφοράς στους υψηλόμισθους,

Την ίδια ώρα στο υπουργείο Εργασίας γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, διευκρινίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου έκανε λόγο για επιβολή εισφοράς στο μεγάλο πλούτο (δηλαδή στην επιχείρηση που κάνει τζίρο 400.000 το χρόνο) και όχι στον υψηλόμισθο των 2.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι η είσπραξη επιπλέον εισφοράς των επαγγελματιών μέσω αποδείξεων που κόβουν τα καταστήματα είναι προσωπική του σκέψη, που έχουν προτείνει και οι ίδιοι οι επαγγελματοβιοτέχνες.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι θεωρεί δεδομένες νέες περικοπές και επεσήμανε: «Το τρίτο εξίσου επαχθές μνημόνιο με τα προηγούμενα που υπέγραψε η κυβέρνηση για χάρη της αξιολόγησης, της πρώτης και της δεύτερης που θα ακολουθήσει, θέλει κοινωνικά ερείπια.
Η κοινωνική ασφάλιση από σύστημα καθολικό, αναδιανεμητικό θα γίνει ένα σύστημα απλής ασφάλισης που θα δίνει συντάξεις επιδόματα φτώχειας».

«Οι εργασιακές σχέσεις όχι μόνο δεν επανέρχονται αλλά απελευθερώνονται ακόμα περισσότερο καθώς θα αναζητηθούν βέλτιστες πρακτικές όπως η απελευθέρωση των απολύσεων. Η φοροκαταιγίδα έχει πνίξει μισθωτούς συνταξιούχους κάθε άνθρωπο του μόχθου και έρχεται να προστεθεί σε αυτούς τους δυσβάστακτους φόρους ο φόρος αίματος που πληρώνουν οι εργαζόμενοι με την τεράστια ανεργία που οδηγεί σε κοινωνική κατακραυγή και σε τεράστιες κοινωνικές ανισότητες. Απέναντι σε αυτά δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και να περιμένουμε να έρθει ο από μηχανής θεός για να μας σώσει», είπε και πρόσθεσε: «Θα κινητοποιηθούμε. Αποφασίζουμε στη διοίκηση της ΓΣΕΕ την πραγματοποίηση σύντομα πανελλαδικής γενικής απεργιακής κινητοποίησης και κυρίως σε συνεργασία με άλλα στρώματα και κατηγορίες του πληθυσμού που πλήττονται να δώσουμε και εμείς τον αγώνα μας ενάντια σε αυτή την πολιτικής της φτώχειας και της απαξίωσης της εργατικής δύναμης».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θεωρεί όπως η βάση του προσχεδίου του προϋπολογισμού αλλά και αυτών που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο οδηγούν σε έμμεσες περικοπές συντάξεων, απάντησε πως είναι προφανές ότι από το 90%των περικοπών που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός το 53% αφορά περικοπές από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

πηγή: Protothema.gr

Pin It on Pinterest

Share This