Διαψεύδει το υπουργείο τις αποκαλύψεις Πετρόπουλου περί εισφοράς στο ασφαλιστικό

«Mυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» χαρακτηρίζει με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε επιβολή εισφοράς 100 ευρώ υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος από τους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε επιβολή οποιασδήποτε άλλης εισφοράς. Προσθέτει μάλιστα ότι η πρόταση της Kυβέρνησης θα ανακοινωθεί εντός των ημερών και η τελική νομοθετική ρύθμιση, που θα γίνει περί τα μέσα Νοεμβρίου, θα λάβει υπόψη της τις προτάσεις που θα προκύψουν από τον κοινωνικό διάλογο.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, είχε μιλήσει χθες το πρωί σε τηλεοπτική συνέντευξη του για την ιδέα του να μπει μια έκτακτη εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες υπέρ του Ασφαλιστικού.

Από τα σχέδια του κύριου Πετρόπουλου είχε κρατήσει αποστάσεις νωρίτερα το μεσημέρι η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο «για μια σειρά σκέψεων οι οποίες ακούγονται, που δεν σημαίνει όμως ότι είναι και θέσεις της κυβέρνησης.

Υπάρχουν, πρόσθεσε, πάρα πολλά δύσκολα ζητήματα και κρίσιμα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και καλό είναι αυτά να μπαίνουν σε έναν ευρύτατο διάλογο.

Έντονη ήταν και η αντίδραση Μεϊμαράκη για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς επιβολής της έκτακτης εισφοράς.

«Ακούω στελέχη της κυβέρνησης να μιλούν για νέες έκτακτες εισφορές σε μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, μαγαζάτορες, μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Προφανώς πρόκειται για τις ουρές που έκρυβαν προεκλογικά και ομολογούν τώρα», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Εντονότατες είναι και οι αντιδράσεις της ΓΣΕΕ, η οποία προαναγγέλλει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, πιθανότατα για τις 12 Νοεμβρίου.

Πηγή: skai.gr

Pin It on Pinterest

Share This