Από 17 Φεβρουαρίου ξεκινάει η λειτουργία Κέντρου Ημέρας από την “Πανάκεια” στο Παραδείσι

Το Κέντρο Ημέρας απευθύνεται σε άτομα με ποικίλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα (αγχώδεις, συναισθηματικές και ψυχωσικές διαταραχές) που διαβιούν στην κοινότητα μόνα ή με τις οικογένειες μας. Παρέχοντας δωρεάν ένα δημιουργικό περιβάλλον με ομαδικές δραστηριότητες (ψυχοθεραπευτικές υποστηρικτικού τύπου, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ) έχει ως στόχο να υποστηρίξει το άτομο με ψυχική διαταραχή , να του δείξει το δρόμο για αυτόνομη διαβίωση και να αποκλείσει ή να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα νοσηλείας του, λόγω υποτροπής της ασθένειας του. Απώτερος στόχος η ψυχοκοινωνική και επαγγελματική του επανένταξη στο κοινωνικό σύνολο.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί επέκταση των υπηρεσιών του Κέντρου Ημέρας «Κορωνίς» που ήδη λειτουργεί από το 2007 στην πόλη της Ρόδου από την «Πανάκεια» με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τον τελευταίο χρόνο τα αιτήματα για συμμετοχή στο πρόγραμμα του σημείωσαν ραγδαία αύξηση, ιδίως από άτομα που κατοικούν στη δυτική πλευρά του νησιού. Ως εκ τούτου, η «Πανάκεια» έσπευσε να αναζητήσει χώρο στην εν λόγω περιοχή προς εξυπηρέτηση του εκεί πληθυσμού.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος, – και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό- η Δημοτική Κοινότητα Παραδεισίου ανταποκρίθηκε θετικά και παραχώρησε την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση των ομάδων του Κέντρου Ημέρας.

Το Κέντρο στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και θα λειτουργεί από τις 8 π.μ έως τις 4 μ.μ κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται  για πληροφορίες στα εξής τηλέφωνα: 6945557447, 6940959492 και 6974364306.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Πλατής Αναστάσιος

Ψυχίατρο

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest