Χ. Γιασιράνη για Λ.Κρεμαστινού: “Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα”

Η απάντηση της Προέδρου των Γυναικών Χωρίς Σύνορα Χαρούλας Γιασιράνη στην Αντιδήμαρχο Λίτσα Ροδίτη Κρεμαστινού:

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την προβολή στα ΜΜΕ του λογοκριμένου βίντεο των Γυναικών Χωρίς Σύνορα,για τις εκδηλώσεις των εγκαινίων του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας,η μη προβολή του οποίου προκάλεσε την αποχώρηση μας από τις εκδηλώσεις,η Αντιδήμαρχος κα Ροδίτη Κρεμαστινού , προσπαθεί να απολογηθεί και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η συμπεριφορά και οι πρακτικές αυτές παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Την πολιτική χροιά την έδωσε η ίδια ,λογοκρίνοντας το, γιατί όπως η ίδια είπε, δεν της άρεσε! Πρόσβαλε και προσπάθησε να υποβαθμίσει το κοινωνικό έργο και το ρόλο του ΔΣ,των μελών, εθελοντριών και εθελοντών της οργάνωσης.

Η υποστήριξη των γυναικών θυμάτων βίας για μας είναι αυτοσκοπός όπως η υποστήριξη και παγίωση των δυο αναγκαίων νέων δομών στη Ρόδο και μετά το πέρας της χρηματοδότησης τους από ευρωπαϊκούς πόρους. Γι’αυτό,δεν την ακούσαμε να κάνει καμιά προσπάθεια ή σχεδιασμό! Η κοινωνία και τα θύματα βίας,γυναίκες και παιδιά, έχουν βιώσει την υποστήριξη μας πολλά χρόνια τώρα και ξέρουν πολύ καλά ποια είναι η συμβολή και ο αγώνας μας για γίνουν ο Ξενώνας κ το Συμβουλευτικό κέντρο στη Ρόδο.

Επειδή η ιστορία δεν παραγράφεται και επειδή τα γραπτά μένουν,παραθέτουμε σχετική δημοσιευμένη επιστολή, τον Αύγουστο 2011 από τα τοπικά ΜΜΕ ,προς το Δήμαρχο κ.Κουσουρνά και την ίδια,όπου φαίνεται ποιος λέει ανακρίβειες και έχει σύγχυση.

Ρόδος 08/08/11 απ 05/11

Προς:κο Στ.Κουσουρνά Δήμαρχο Ρόδου

κοιν.:κα Λίτσα Ροδίτη Αντ/ρχο Κοινωνικής Πολιτικής

Αξ/με κε Δήμαρχε, Όπως προβλέπει Καλλικράτης στο άρθρο 97 παρ. η,και αναφερόμενος στο άρθρο 10 του κυρωτικού Ν3584/2007(ΦΕΚ 143Α΄)υποχρεούνται οι Δήμοι να δημιουργήσουν υπηρεσιακές μονάδες με αντικείμενο τις Πολιτικές Ισότητας των Φύλων,καθώς και την ένταξη τους στον οικείο ΟΕΥ,κατά τα πρότυπα σχέδια Οργανισμών της ΕΕΤΑΑ,προκειμένου να σχεδιάζουν,να μεριμνούν και να εφαρμόζουν τις πολιτικές Ισότητας των Φύλων και αποτελεί ρητή αρμοδιότητα τους. Η στελέχωση των υπηρεσιακών μονάδων θα γίνει από δημοτικούς υπαλλήλους ,οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από τη ΓΓΙΦ,το σύντομο προσεχές διάστημα,για να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους. Μετά από προγραμματισμένη συνάντηση της ΓΓΙΦ κας Μαρίας Στρατηγάκη,στην Αθήνα στις 02/08/11 με τις κες Χαρούλα Γιασιράνη, Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της Οργάνωσης μας,και Τζένης Φάκκα,Περιφερειακής Συμβούλου και μέλους της ΠΕΠΙΣ,είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι πήραμε τη ρητή διαβεβαίωση από τη ΓΓΙΦ,ότι πρόκειται να γίνουν δύο Συμβουλευτικά Κέντρα στο Νότιο Αιγαίο, ένα στην Ερμούπολη Σύρου και ένα στη Ρόδο, και δύο Ξενώνες Φιλοξενείας,επίσης, ένας στην Ερμούπολη Σύρου και ένας στη Ρόδο,με αποκλειστική ευθύνη υλοποίησης τους ανωτέρω δήμους. Οι σχετικές προσκλήσεις για τη χρηματοδότηση τους θα προκηρυχθούν από την ΕΕΤΑΑ τον Σεπτέμβριο,με ποσά της τάξης των 300.000 ευρώ και διάρκεια χρηματοδότησης τρία χρόνια. Η Οργάνωση μας έχει εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης(φιλισοφία και τεχνικό δελτίο) για το Συμβουλευτικό Σταθμό και τον Ξενώνα Φιλοξενείας γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους,το οποίο παρέδωσε και κατατέθηκε από τον πρώην Δήμο Καλλιθέας, το Νοέμβριο 2009,στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα INTERREG Ελλάδα-Κύπρος 2007-13 για να χρηματοδοτηθεί.

Δυστυχώς είχε την τύχη όλων των ευρωπα’ι’κών προγραμμάτων και δεν χρηματοδοτήθηκε. Μπορείτε να το ανασύρετε από το Γραφείο Προγραμματισμού και να το τροποποιήσετε,σύμφωνα με τις ανάγκες της πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ. Οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα είμαστε έτοιμες να συνδράμουμε συμβουλευτικά και υποστηρικτικά κάθε ενέργεια και δράση,καταθέτοντας τη γνώση και την εμπειρία μας για την δημιουργία και εδραίωση των δομών όπως άλλωστε προβλέπουν όλες οι οδηγίες της ΓΓΙΦ για τις συμπράξεις ΜΚΟ και Δημόσιων φορέων.

Pin It on Pinterest