Παναγία Σουμελά: Προκλητικός ο Τούρκος DJ – «Την κάναμε γνωστή στον κόσμο με μια διαφορετική ματιά»

Προκλητικός ήταν ο τούρκος DJ, ο οποίος παίζει ηλεκτρονική μουσική με υπόκρουση τις καμπάνες στην Παναγία Σουμελά, εικόνες που προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις και στην Αθήνα.

«Ο σκοπός του σχεδίου για τη Σουμελά είναι να την κάνουμε γνωστή στον κόσμο με μια διαφορετική ματιά και μέσω της ενέργειας της μουσικής κι αυτό το έκανα με αυτό που κάνω καλά. Με τη μουσική. Και στον κόσμο και στη χώρα μας υπάρχουν τέτοια παραδείγματα.

Πήραμε τις απαραίτητες άδειες από τις αρχές και έτσι ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα», δήλωσε ο DJ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αυτές, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο σε χώρο που αφορά το Ισλάμ.

Σημειώνεται πως το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού λέει, από την πλευρά του, λέει ότι δεν έδωσε εκείνο την άδεια. «Και κάπως έτσι νομίζω ότι πρέπει να είναι. Δηλαδή οι τοπικές αρχές, η νομαρχία εκεί, κάποιος υπάλληλος – να το πω έτσι- χωρίς να καταλάβει την αξία και χωρίς να καταλάβει πού βάζει την υπογραφή του για παράδειγμα, έβαλε την υπογραφή για κάτι τέτοιο, το οποίο είναι ουσιαστικά βεβήλωση του μνημείου», σημείωσε η ανταποκρίτρια του Open στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Πηγή: open , skai.gr

Pin It on Pinterest

Share This