Το ΠΑΜΕ για την επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην επιθεώρηση εργασίας

Διαβάσαμε στα τοπικά ΜΜΕ Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψή του στην επιθεώρηση εργασίας όπου και ζήτησε από τους επιθεωρητές «να εντείνουν τις προσπάθειές τους» για να πληρωθούν οι απλήρωτοι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Φαίνεται πως ούτε ξέρουν ούτε άκουσαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι εργοδότες πλέον ούτε καν προσέρχονται στην επιθεώρηση εργασίας, ότι ο ρόλος της περιορίζεται στο να κάνει το διαμεσολαβητή, να βρίσκει συμβιβαστικές λύσεις και ενίοτε να καταθέτει μηνύσεις, οι οποίες όμως για να τελεσιδικήσουν θέλουν μέχρι και δυο χρόνια (το παραδέχτηκε πρόσφατα άλλωστε και εκλεγμένος του ΣΥΡΙΖΑ στην Τοπική Διοίκηση και γνωστός εργατολόγος, από τηλεοράσεως!). Επόμενα όσο και να εντείνουν τις προσπάθειές τους οι εργαζόμενοι της επιθεώρησης εργασίας, πάλι απλήρωτοι θα μείνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Βεβαίως η ουσία του ζητήματος βρίσκεται αλλού και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να τη θίξει. Βρίσκεται στο γεγονός ότι ολόκληρος ο κλάδος βιώνει βίαιες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, μειώσεις μισθών, αντικατάσταση παλιότερων εργαζομένων με μαθητευόμενους ή νεολαίους κάτω των 25 χωρίς δικαιώματα, τη ραγδαία εντατικοποίηση και φυσικά πολύ οξυμμένο το πρόβλημα της απλήρωτης δουλειάς. Μέτρα, που επιβάλλονται ακριβώς για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα και μάλιστα σε μια περίοδο που ο τουρισμός έχει σπάσει τα κοντέρ. Αρχές που υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζει η Κυβέρνηση και η Τοπική Διοίκηση, αλλά που αποτελούν και τον κορμό της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει λοιπόν τη ρήξη, τη σύγκρουση με το μεγάλο ξενοδοχειακό – τουριστικό κεφάλαιο, κάθε άλλο αν κρίνουμε από τις κατά καιρούς ανακοινώσεις του βουλευτή του στα Δωδεκάνησα και συνολικά τις δημόσιες τοποθετήσεις του κόμματος. Έτσι αρκούνται σε ενέργειες όπως η επίσκεψη στην επιθεώρηση εργασίας και περιστασιακές ερωτήσεις στη βουλή.

Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει πριν ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση ότι ο λαός δεν έχει πολλά να περιμένει. Εκεί άλλωστε ποντάρουν, στις μειωμένες απαιτήσεις. Γιατί γνωρίζουν ότι το … «το κράτος έχει συνέχεια», δηλαδή ότι αν αύριο βρίσκονται στην κυβέρνηση θα κληθούν να εφαρμόσουν την ίδια στην ουσία της πολιτική.

Ο λαός να μην ξεγελαστεί, να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, με τα ψίχουλα. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να πάνε με ψηλά το κεφάλι στην απεργία στις 27 Νοέμβρη, να απαιτήσουν άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους, μαζί και αυτό της εξόφλησης των δεδουλευμένων τους.

Όλοι στην απεργία στις 27 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ στις 11 το πρωί.

ΚΟΒ Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ

12 Νοέμβρη 2014

Pin It on Pinterest

Share This