“Καλώς Tους” – Όταν μια παρέα φίλων προβάλλει αποτελεσματικά κάθε πτυχή της Ρόδου

Το τελευταίο διάστημα μου προκαλούσε εντύπωση μια σχετικά  νέα εκπομπή εφ’ όλης της ύλης που προβάλλεται  από τη Ρόδο, στη Ρόδο και σε όλη την Ελλάδα και  όπως διαφαίνεται είναι υψηλών προδιαγραφών. Νομίζω ότι αυτό που μου τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν τα χαμόγελα των συντελεστών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα γυρίσματα της εκπομπής.  Έτσι σήμερα αποφάσισα να τους επισκεφθώ στα γυρίσματα και εκεί συνάντησα  να με καλωσορίζει την πάντα χαμογελαστή και γεμάτη ζωντάνια Αναστασία Κορινθίου.

Όταν η Αναστασία λέει “Έχω μια ιδέα” , τότε δημιουργείται κάτι μοναδικά παραμυθένιο όπως η κάθε της λέξη στο συγγραφικό της έργο. Αυτό είπε λοιπόν και όταν ξεκίνησε η εκπομπή “Καλώς Τους ” στο ΑΙΓΑΙΟ TV.

Παρήγγειλα ένα διπλό καπουτσίνο και κάθισα σε μια γωνιά  παρακολουθώντας τους συντελεστές να προετοιμάζονται για την μετάδοση της εκπομπής τους. Το μόνο που έβλεπα ήταν αληθινά χαμόγελα από μια μεγάλη παρέα φίλων που χάρη την άψογη συνεργασία τους, υπήρξε ένα αποτέλεσμα που πρόβαλλε με επιτυχία  κάθε πτυχή της Ρόδου. Δίχως προσωπεία και στημένα πλάνα, άλλα όλοι τους όπως ακριβώς τους γνωρίσαμε και στην καθημερινότητα τους ,στέκονται μπροστά από την κάμερα και αποδίδουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το οποίο εκπροσωπούν.  Δεν υπάρχουν ταμπού, δεν υπάρχουν “μη” και “πρέπει” , δεν υπάρχουν “παρωπίδες” , δεν υπάρχουν επιλεγμένα, δεν υπάρχουν απαγορευμένα . Υπάρχει οτιδήποτε αφορά το νησί μας σε κάθε τομέα.

997018_763226743733374_2571287236274946161_nΗ Αναστασία Κορινθίου μας μίλησε γι αυτό το εγχείρημα “Η ιδέα μου ήταν να βρεθούμε κάποιοι φίλοι και να κάνουμε μια εκπομπή που θα είναι κάπως διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες αλλά πάντα αξιόλογες και εξαιρετικές εκπομπές στο νησί. Όλοι θα είχαμε ρόλο και θα ήμασταν υπεύθυνοι για τον τομέα μας. Θα ήμασταν μια μεγάλη παρέα που θα κάλυπτε τα πάντα. Η παρέα αυτή λοιπόν ήταν αρχικά 26 φίλοι, στην πορεία γίναμε 46. Σαράντα έξι φίλοι και αξιόλογοι συνεργάτες όλοι υπεύθυνοι για κάτι. Τώρα πλέον υπάρχει στήλη για τη διατροφή, για τη γυμναστική, για την ψυχολογία, για το κινηματογράφο, για τη μόδα, για το βιβλίο, για την επικαιρότητα και ο καθένας είναι υπεύθυνος στην ενότητα του χωρίς παρεμβολές από τους υπολοίπους. Είναι επιλογή μας να κάνουμε γυρίσματα σε μαγαζιά και χώρους αναδεικνύοντας την μεγάλη αγορά της Ρόδου, αν και ετοιμάζεται και το δικό μας στούντιο σε λίγο καιρό. ”

Η εκπομπή που ξεκινάει από τη Ρόδο, από περιφερειακό σταθμό, έχει καταφέρει  σε σύντομο χρονικό διάστημα να τραβήξει τα βλέμματα της υπόλοιπης Ελλάδας  με μεγάλες και υποσχόμενες συνεργασίες. Προβάλλει κάθε πτυχή του νησιού, δεν επικεντρώνεται σε έναν τομέα όπως η επικαιρότητα και με την θεματολογία της καλύπτει ένα ευρύ κοινό. Το περιεχόμενο αφορά μικρούς και μεγάλους με ενδιαφέροντα θέματα και ρεπορτάζ για το νησί μας και την κοινωνία, αλλά και γκόσιπ, αστρολογία κλπ. 

Δυο νέα σημαντικά επιτεύγματα για την εκπομπή είναι η σταθερή συνεργασία πλέον στην Αθήνα με την Άννα Τσιάλτα. Τώρα πια με κάμερα στην Αθήνα στέλνει θέματα αποκλειστικά για το “Καλώς τους”.  Επίσης είναι μια πρόσκληση από το  ABC Foundation στα Τίρανα για να κάνουμε εκεί ένα εορταστικό πρόγραμμα για τους Έλληνες Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί.

Όση ώρα βρισκόμασταν στα γυρίσματα συναντήσαμε κάποιους από τους 46 μοναδικούς  συνεργάτες της εκπομπής, οι οποίοι μας έδωσαν τη δική τους ματιά για το “Καλώς τους “. Φυσικά ήταν δύσκολο να συνομιλήσουμε με όλους, όμως ο καθένας τόνιζε την ομαδικότητα που διακατέχει αυτή την προσπάθεια. Εκτός από τα παρακάτω πρόσωπα,  πλαισιώνουν ακόμα κάθε εκπομπή τα βασικά μέλη Αλιέ Πέμπς, Αλέκος Χρυσόπουλος, Αυγή Παπά, Μανώλης Μωράρης, Κατερίνα Παπασαββα, Λία Φίνα, Άννα Χατζή,η Άννα Διακοσάββα, η Αμερίσσα και πολλοί ακόμα. 

Πάνος Ρουμελιώτης” Είναι μοιραίο που είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε στο κάρμα. Κάποια στιγμή θα συναντήσεις έναν άνθρωπο σαν την Αναστασία στη ζωή σου. Αν δεν τον συναντήσεις είσαι άτυχος. Εγώ είμαι τυχερός. Από τις πρώτες τις κουβέντες όταν πρωτοσυναντηθήκαμε δέσαμε, την ευχαριστώ και ελπίζω να είμαστε έτσι αγαπημένοι για πολύ καιρό.”

Τασούλα Παπασταματίου : “Η εκπομπή είναι καταπληκτική, έχει εκσφενδονιστεί στα ύψη σε χρόνο ρεκόρ. H Αναστασία είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω ποτέ και χαίρομαι που συνεργάζομαι μαζί της.”

Κατερίνα Σταματελοπούλου: ” Είμαστε χαρούμενες που συμμετέχουμε στην εκπομπή. Το κάνουμε με κέφι , το κάνουμε με ζωντάνια. Το κάνουμε γιατί έτσι γουστάρουμε ! Θέλουμε να έχουμε μόνο θετικές σκέψεις και να φέρνουμε θετική ενέργεια. Δε μας αρέσει η μιζέρια. Μας αρέσουν τα όμορφα, τα ιδιαίτερα πράγματα και στη Ρόδο υπάρχουν πάρα πολλά για να αναδείξουμε και να προβάλλουμε” .10449954_1517313775215271_6867090853459933072_n

Μαρία Ξενάκη: “Ήμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την εκπομπή. Είμαστε μια ομάδα , μια ωραία παρέα με θετική ενέργεια, ένα αδιόρθωτο τρελοκομείο και περνάμε πολύ όμορφα. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να σας κρατάμε για πολύ καιρό συντροφιά “.

Δημήτρης Μπιλιάς: ” Νιώθω υπέροχα που συμμετέχω στην εκπομπή, που συμμετέχω σε αυτή την παρέα. Μου αρέσει η ομαδικότητα και εδώ υπάρχει. Πίσω από τις κάμερες το “Καλώς τους” έχει πολύ πλάκα , περνάμε ωραία και βγαίνει αυτό το ιδιαίτερο τελικό αποτέλεσμα που βλέπει ο κόσμος.”

Χάρις Κόντου: ” Εγώ ως υπεύθυνη του βιβλίου θα σας πω ότι ενώ σε αυτή την εποχή το βιβλίο δοκιμάζεται, εδώ στο “Καλώς τους ” έχει βρει  πολύ μεγάλη φιλοξενία και αγάπη. Αγάπη υπάρχει και μεταξύ μας. Αυτό που βλέπετε είναι αποτέλεσμα μιας σύμπραξης. Ήλιος ! Ήλιος και φως να μπορούμε να μοιράζουμε σε όλη την  Ελλάδα εμείς εδώ που τον έχουμε απλόχερα”

Βιβή Κατσιώλη: Η εκπομπή είναι ένα πρωινό μαγκαζίνο με διάφορα θέματα. Απευθύνεται σε κοινό από μικρούς μέχρι μεγαλύτερους και φυσικά συμβάλλουμε όλοι για ότι καλύτερο. Η εκπομπή δεν έχει μεγάλη διάρκεια αλλά έχει κάνει ήδη μεγάλο ντόρο”

Ντινος Αγκαδάκης: ” Είναι μια εκπομπή με πολλά θέματα, δίνει στοιχεία για την οικογένεια, για την αγορά της Ρόδου. Πρωτοποριακή εκπομπή με εξαιρετικά αποτελέσματα τηλεθέασης και φανατικό κοινό. Δίνει έμφαση στον άνθρωπο, δίνει έμφαση στην άθληση, στην υγεία, στην ευεξία, στην εκπαίδευση, καλύπτει όλο το φάσμα. Σαν coffe plus επενδύουμε σε ένα τηλεπαιχνίδι με γεύσεις και αρώματα και είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια”.

Δεκτικοί σε κάθε κριτική, γεμάτοι αισιοδοξία, οι συντελεστές επιδιώκουν στο μέλλον η εκπομπή να βγαίνει περισσότερες από δυο φορές την εβδομάδα και μας ετοιμάζουν μια μεγάλη έκπληξη μέσα στις γιορτές.

1555325_1513244375622211_6851331398323983028_nΤην έκδοση μιας συλλογής παραμυθιών  γραμμένα από την παρέα του “ΕΠΙΛΕΓΩ ΖΩΗ” και βασισμένα πάνω σε ζωγραφιές μικρών παιδιών του συλλόγου “Μαμάδες της Ρόδου”. Όλοι οι “ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ” είναι μέλη του αλλά και η Εμμανουέλα  Αραμπατζή ,η Μαίρη Γκαζιάνη και η Χαρούλλα Δοση. Σε αυτό το λεύκωμα θα συμμετάσχει επίσης  και η ηθοποιός Μαρία Κορινθίου  ενώ ο Βαλάντης θα ηχογραφήσει τα παραμύθια σε μουσική δική του και σε στίχους της Αναστασίας Κορινθίου. Η έκδοση αναμένεται μέσα στις γιορτές και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στον σύλλογο που θα υποδείξει η Ρόδος και το κοινό της εκπομπής. Τα παραμύθια θα γράψουν  14 άτομα σύμφωνα με τη δική τους ψυχική αποτύπωση και ο βασικός πρωταγωνιστής θα είναι το παιδί. Το βιβλίο θα εκδώσει ο κ. Βερέττας και στην παρουσίαση του βιβλίου θα παραβρεθεί και η αγαπητή σε όλα τα παιδιά Κάρμεν Ρουγγέρη.

Μια αλλιώτικη εκπομπή στις τηλεοράσεις μας. Μια εκπομπή με ψυχαγωγικό , συμβουλευτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους που σκοπό έχει να κρατάει συντροφιά τις πρωινές ώρες στους Ροδίτες και στις Ροδίτισσες. Μια εκπομπή που καλωσορίζει τους πάντες στην μεγάλη της παρέα για ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο όμορφο νησί μας.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπιλιάς

Pin It on Pinterest

Share This