Διαψεύδει ο Γκρούεφσκι ότι είναι έτοιμος για αλλαγή ονόματος

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ για την εκτίμηση της εφημερίδας Guardian ότι εμφανίζεται έτοιμος για την αλλαγή του ονόματος της χώρας του.

«Δεν έχω δηλώσει κάτι τέτοιο και θα αντιδράσουμε και προς τον Guardian. Αυτό φαίνεται και από το ίδιο το κείμενο (σ.σ. του Guardian), από το οποίο προκύπτει ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό σχόλιο και όχι για δική μου δήλωση. Αυτό είναι κρυστάλλινα σαφές. Παρόμοιες προβοκάτσιες υπήρξαν και θα υπάρξουν και εμείς είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό. Προφανώς, το θέμα της ονομασίας γίνεται δημοφιλές αυτήν την περίοδο, όπως ακριβώς το περιμέναμε και παρόμοιες εσκεμμένες και λανθασμένες ερμηνείες από πολλούς, οι οποίοι δεν επιθυμούν το καλό της διαδικασίας και έχουν ανάγκη ψευδούς αποκλειστικότητας, ή προωθούν τη δική τους ατζέντα, είναι αναμενόμενες», ανέφερε ο Ν. Γκρούεφσκι σε γραπτή δήλωσή του, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Προηγουμένως σήμερα ο Guardian, σε δημοσίευμα του, το οποίο φιλοξενεί δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, εκτίμησε ότι αυτός εξέφρασε «ετοιμότητα για αλλαγή του ονόματος της χώρας του, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για την επίλυση μίας διαμάχης με την Ελλάδα η οποία διαρκεί 24 χρόνια».

Ο κ. Γκρούεφσκι, σε δηλώσεις του προς τον Guardian ανέφερε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος και πρόσθεσε πως εάν δρομολογηθεί μία λύση στο ζήτημα αυτό θα τη θέσει σε δημοψήφισμα.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε. Πρέπει να ξαναρχίσουμε τον διάλογο το συντομότερο δυνατόν και να βρούμε μία λύση. Κι όταν βρούμε την λύση, θα πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες και να τους ρωτήσουμε αν είναι σωστή ή όχι», δήλωσε ο κ. Γκρούεφσκι στη βρετανική εφημερίδα.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest