Με επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων προειδοποιεί ο ουκρανικός Στρατός

Aνοικτή προειδοποίηση απηύθηναν πριν λίγο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προς τον προεδρο Β.Γιανούκοβιτς “να λάβει επειγόντως μέτρα για τη “σταθεροποίηση” της κατάστασης στην Ουκρανία όπως αρμόζει στον ανώτατο αρχηγό των στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας”, αλλιώς … “θα αναγκαστούν να αναλάβουν οι ίδιες να επιβάλουν την τάξη”.

Είναι η πρώτη παρέμβαση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, η οποίες φαίνεται δεν σκοπεύουν να επιτρέψουν στα ενεργούμενα της ΕΕ και του ΔΝΤ να κυλίσει η χώρα στο χάος και την αναρχία και προειδοποιούν πλέον με στρατιωτικό κίνημα.

Ήδη πρν από δέκα ημέρες, όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr μία ίλη αρμάτων μάχης του ουκρανικού Στρατού είχε σταθμεύσει στα περίχωρα του Κιέβου.

Ο ουκρανικός Στρατός, είναι αρκετά ισχυρός και ρατάει αρκετές παραδόσεις από τον παλαιό σοβιετικό Στρατό. Μην ξεχνάμε ότι οι ουκρανικές Στρατιές, κατά κύριο λόγο συνέτριψαν στην μάχη του Κουρσκ και στο Στάλινγκραντ της γερμανικές αντίστοιχες ομάδες Στρατιών και δεν νιώθουν καθόλου καλά τώρα που η Γερμανία μέσω της ΕΕ επιχειρεί να καταλάβει και πάλι την χώρα…

Η ανακοίνωσή αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας.

“Οι στρατιωτικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι του υπουργείου καλούν τον ανώτατο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων (δηλαδή τον αρχηγό του κράτους) να λάβει επειγόντως μέτρα στο πλαίσιο της σημερινής νομοθεσίας, για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

“Οι στρατιωτικοί και οι άλλοι εργαζόμενοι του υπουργείου ‘Αμυνας θεωρούν απαράδεκτες την κατάληψη δημόσιων κτιρίων και τις απόπειρες παρεμπόδισης της εξουσίας να ασκήσει το έργο της και επισημαίνουν ότι μια κλιμάκωση του κινήματος αμφισβήτησης απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ταυτοχρόνως εθεάθησαν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης του Στρατού να βγαίνουν από τα στρατόπεδά τους σε περιοχές της κεντρικής Ουκρανίας και να κατευθύνονται στα ανατολικά προς Κίεβο.

Μία επέμβαση του Στρατού σήμερα θα δοκιμάσει στην πράξη αυτούς που θεωρούν ότι η “σιωπηλή πλειοψηφία” των Ουκρανών τάσσονται υπερ του Γιανούκοβιτς και της ρωσόφιλης πτέρυγας της χώρας.

Λίγοι γνωρίζουν εκτός Ουκρανίας, ότι η χώρα αποτελείται από δύο εθνότητες, και δύο θρηκσευτικές παρατάξεις. Η Δυτική Ουκρανία αποτελείται από πληθυσμούς Τευτόνων (Γερμανών) Καθολικών, και η Ανατολική από ρωσόφωνους (Ρώσους φυλετικά) Ορθοδόξους.

Οι Τεύτονες που στον Β ΠΠ’ είχαν οργανωθεί και σε τάγματα SS υπέρ του Χίτλερ, επιθυμούν την ένταξη στην ΕΕ, αν΄τιθετα οι ρωσόφωνοι επιθυμούν την επιρροή της Μόσχας. Η χω΄ρα κινδυνέυει με διαμελισμό και οι Ένοπλες Δυνάμεις της δεν θα το επιτρέψουν αυτό.

Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς βρίσκεται από χθες το πρωί σε αναρρωτική άδεια λόγω “οξείας νόσου του αναπνευστικού”, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της προεδρίας.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Γιανουκόβιτς κατηγόρησε με ανακοίνωσή του την αντιπολίτευση ότι “πυροδοτεί” την κατάσταση καλώντας τον πληθυσμό να συνεχίσει να διαδηλώνει “λόγω των πολιτικών φιλοδοξιών ορισμένων εκ των ηγετών της”.

Από την πλευρά τους, οι τρεις κυριότεροι ηγέτες της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο, Αρσένι Γιάτσενιουκ και Όλεγκ Τιάγκνιμποκ τόνισαν σε κοινή δήλωσή τους ότι ο Γιανουκόβιτς έχει παραβιάσει το Σύνταγμα. Τού προσήψαν “εκβιασμό” των βουλευτών του ίδιου του του κόμματος, του Κόμματος των Περιοχών, για να ψηφίσουν, την Τετάρτη, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων εξ αυτών, του νόμου για τη χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες διαδηλωτές.

Για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος περί αμνηστίας, θα πρέπει οι διαδηλωτές να έχουν αποχωρήσει εντός 15 ημερών από τους δρόμους, τις πλατείες και τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει στο Κίεβο και σε πολλές ακόμα περιοχές, κάτι που αρνείται η αντιπολίτευση.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προφανώς θεωρούν ότι ο πρόεδρος έχει “χαιδέψει” πολύ τα “αυτιά” των γερμανόφιλων πληθυσμών, και δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστέι αυτό.

Πάντως δείχνουν ότι θέλουν να υπερασπιστούν την χώρας τους έναντι της τρόικα. Σε κάποια άλλη χώρα, νοτιότερα, τους έχουν “πατήσει στο λαιμό” και απλά “μυξοκλαίγονται”…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest