Ουκρανία: «Πεζοναύτης ανατινάχθηκε για να καθυστερήσει τις Ρωσικές δυνάμεις»

Έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους είναι οι Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες προκειμένου να σώσουν και να υπερασπιστούν τη χώρα τους από τα ρωσικά στρατεύματα τα οποία επελαύνουν. Οι φωτογραφίες και οι ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου, είναι «γροθιά στο στομάχι».

Ανάμεσά στους νεκρούς της Ουκρανίας είναι και ένας πεζοναύτης ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, έδωσε τη ζωή του, για να καθυστερήσει τις Ρωσικές δυνάμεις. Ο Ουκρανός πεζοναύτης Vitaly Shakun, φέρεται να βρισκόταν στη γέφυρα Henichesk στην περιοχή Kherson της Κριμαίας και ανατινάχθηκε μαζί της σε μια ηρωική πράξη η οποία καθυστέρησε τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα του Γενικού Επιτελείου στο Facebook, το τάγμα αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει τα ρωσικά στρατεύματα ήταν να ανατινάξουν τη γέφυρα. Ο Ουκρανός πεζοναύτης δεν είχε χρόνο να ξεφύγει γι’ αυτό είπε στους συναδέλφους του ότι επρόκειτο να πυροδοτήσει τον μηχανισμό της έκρηξης και λίγο αργότερα εκείνοι άκουσαν μια έκρηξη.

Σε αυτή τη δύσκολη μέρα για τη χώρα μας, όταν ο ουκρανικός λαός απωθεί τους Ρώσους κατακτητές προς όλες τις κατευθύνσεις, ένα από τα πιο δύσκολα μέρη στον χάρτη της Ουκρανίας ήταν ο Ισθμός της Κριμαίας, όπου ένα ξεχωριστό τάγμα πεζοναυτών συνάντησε έναν από τους πρώτους εχθρούς.

Για να σταματήσει η προέλαση των τανκς, αποφασίστηκε να ανατιναχτεί η γέφυρα Genichesky. Ο Shakun, μηχανικός ενός ξεχωριστού τάγματος, προσφέρθηκε εθελοντικά να εκτελέσει αυτό το έργο. Η γέφυρα ήταν ναρκοθετημένη, αλλά δεν πρόλαβε να φύγει. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του, ο Vitaliy επικοινώνησε μαζί τους και τους είπε ότι θα ανατίναζε τη γέφυρα. Αμέσως ακούστηκε έκρηξη. Ο αδερφός μας πέθανε.

Η ηρωική του πράξη επιβράδυνε σημαντικά την προέλαση του εχθρού, γεγονός που επέτρεψε στη μονάδα να αναδιατάξει και να οργανώσει την άμυνα» αναφέρεται στην ανάρτηση του Γενικού Επιτελείου.

Pin It on Pinterest