Ουκρανία: Πέπλο μυστηρίου με τον ακριβή αριθμό των νεκρών Ρώσων στρατιωτών στο πεδίο της μάχης

Κονβόι από στρατιωτικά ασθενοφόρα καταγράφηκε νυχτερινές ώρες να μεταφέρει νεκρούς στρατιώτες μέσω της λευκορωσικής πόλης Χόμελ – Σύμφωνα με ισχυρισμούς του νοσοκομείου της περιοχής έχουν μεταφερθεί πίσω στη Ρωσία πάνω από 2.500 νεκροί – Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι από την πρώτη μέρα της ρωσικής εισβολής μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 14.000 Ρώσοι στρατιώτες

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη στην 24η μέρα και ο ρωσικός στρατός μετράει σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο αλλά και μηχανοκίνητο υλικό.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας η Ρωσία έχει χάσει 466 άρματα μάχης, 115 ελικόπτερα, 914 στρατιωτικά οχήματα, 95 αεροσκάφη, 213 συστήματα πυροβολικού, 44 αντιαεροπορικά όπλα και 60 φορτηγά μεταφοράς καυσίμων. Ωστόσο η Μόσχα δεν έχει απαντήσει στις τελευταίες εκτιμήσεις του Κιέβου.

ρωσικες_απωλειες

Όσον αφορά τις ανθρώπινες απώλειες το Κρεμλίνο δεν έχει δώσει προς το παρόν μία ακριβή εικόνα αναφορικά με το πόσοι Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στο πεδίο της μάχης. Όμως ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε στις αρχές Μαρτίου ένα κονβόι από στρατιωτικά ασθενοφόρα να περνούν μέσα από δρόμους του Χόμελ της Λευκορωσίας και να κατευθύνονται προς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Μινσκ. 

convoi

Σύμφωνα με γιατρούς του τοπικού νοσοκομείου μέχρι τις 13 Μαρτίου είχαν σταλεί πίσω στη Ρωσία πάνω από 2.500 νεκροί Ρώσοι στρατιώτες. Την ίδια στιγμή ο ουκρανικός στρατός δηλώνει ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 14.000 στρατιώτες (14.400) από την έναρξη της ρωσικής εισβολής έως σήμερα. Παράλληλα σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών ανέρχεται σε 7.000.

Ανάμεσά τους, βρίσκονται και τέσσερις στρατηγοί ενώ όπως εκτιμούν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των Αμερικανών που σκοτώθηκαν στους πολέμους του Ιράκ του Αφγανιστάν. Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι έχουν χάσει τη ζωή τους κάτω από 500 στρατιώτες. 

Ο απολογισμός που έχουν κάνει οι υπηρεσίες των ΗΠΑ είναι παρόμοιας κλίμακας με τους νεκρούς της μάχης στην Ίβο Τζίμα όπου είχαν σκοτωθεί 6.852 Αμερικανοί στρατιώτες και 19.000 είχαν τραυματιστεί.

dead_russians

Έχουν γεμίσει τα νεκροτομεία

Γιατροί του νοσοκομείου του Χόμελ έκαναν λόγο για γεμάτα νεκροτομεία από άψυχα σώματα Ρώσων ενώ ένας κάτοικος της πόλης Μαζίρ ισχυρίστηκε πως «οι επιβάτες στο σιδηροδρομικό σταθμό σοκαρίστηκαν από τον αριθμό των νεκρών που μεταφέρονταν με το τρένο. Μάλιστα άρχισαν να τραβούν βίντεο. Όταν ο στρατός κατάλαβε ότι καταγράφουν το συγκεκριμένο σκηνικό τους διέταξε να τα σβήσουν από τα κινητά τους».

Από την πλευρά του ένας γιατρός του νοσοκομείου του Μαζίρ προειδοποίησε ότι «δεν υπάρχουν αρκετοί χειρουργοί. Μεταφέρθηκαν άψυχα σώματα με ασθενοφόρα και φορτώθηκαν σε ρωσικά τρένα τη νύχτα για να μην τραβήξουν την προσοχή».

Ένας άλλος γιατρός σημείωσε πως οι ντόπιοι ανησυχούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει έλλειψη σε φάρμακα και ειδικότερα σε αυτά που χορηγούνται για τον τέτανο. Και αυτό διότι  ο τέτανος είναι μια κοινή ασθένεια που ταλαιπωρεί τους στρατιώτες που υποφέρουν από τραύματα από σκάγια και σφαίρες.

Σημειώνεται πως το Χομέλ στα ανατολικά συνορεύει με τη Ρωσία και στα νότια με την Ουκρανία. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λευκορωσίας μετά το Μινσκ και αποτελεί σημαντικό κόμβο για το εμπόριο και τις μεταφορές. 

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This