Ουκρανία: «Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης απήχθη από Ρώσους στρατιώτες» (video)

Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης απήχθη σήμερα από Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι έχουν καταλάβει την πόλη αυτή, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων,το οποίο επικαλείται Ουκρανούς αξιωματούχους.

«Μια ομάδα αποτελούμενη από δέκα κατακτητές απήγαγε τον δήμαρχο της Μελιτόπολης Ιβάν Φεντόροφ», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter το Ράντα, το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας. «Αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον εχθρό», προστίθεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δήμαρχος συνελήφθη ενώ βρισκόταν στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων της πόλης, που απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα νότια της Ζαπορίζια, για να επιλύσει θέματα ανεφοδιασμού.

Άλλος αξιωματούχος, ο Κιρίλο Τιμοσένκο, ανάρτησε στο Telegram ένα βίντεο που δείχνει, από μακριά, στρατιώτες να βγαίνουν από ένα κτίριο, κρατώντας έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα, με το κεφάλι του καλυμμένο με μια μαύρη κουκούλα.

Το παραπάνω βίντεο διαμοιράστηκαν πολλά ουκρανικά ΜΜΕ, ωστόσο η αυθεντικότητα του υλικού δεν έχει τεκμηριωθεί από αυτά (ή από το AFP).

Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, πως πριν από μερικές ημέρες η αναπληρώτρια επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Ζαπορίζια Λεϊλά Ιμπραχίμοβα είχε επίσης απαχθεί αλλά αφέθηκε ελεύθερη, σύμφωνα με το κοινοβούλιο.

Επισημαίνεται, τέλος, πως πριν από τη ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου, η Μελιτόπολη είχε περίπου 150.000 κατοίκους.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This